Στ. Δήμας: Ο καταλληλότερος για αποικίες χρεους

Από το μακρύ και εντυπωσιακό βιογραφικό του Σταύρου Δήμα, ο οποίος παρουσιαζόταν παλαιότερα και σαν  πιθανός υποψήφιος της ΝΔ για την προεδρία, κρατάμε μερικές χαρακτηριστικές στιγμές από την επαγγελματική του δραστηριότητα.

Καταρχήν εργάστηκε ως δικηγόρος στην νομική εταιρεία Sullivan & Cromwell, η οποία φημίζεται για την υποστήριξη ισχυρών τραστ, τα οποία επιχειρούσε να διαλύσει ακόμη και η αμερικανική κυβέρνηση.

Στο παρελθόν η εταιρεία εκπροσωπούσε τα αμερικανικά “αποικιακά” συμφέροντα για την κατασκευή της διώρυγας του Παναμά αλλά και το αμερικανικό Πεντάγωνο στην υπόθεση της σφαγής του Μάι Λάι.

Στη συνέχεια ο Σταύρος Δήμας μεταπήδησε στην Παγκόσμια Τράπεζα, όπου ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος για την πολιτική στην Αφρική.

Ήταν η εποχή που ο διεθνής οργανισμός συνεργαζόταν με ορισμένους από τους πλέον αιμοσταγής δικτάτορες της περιοχής δημιουργώντας τις συνθήκες για την εκδήλωση της κρίσης χρέους στις περισσότερες από αυτές τις χώρες.

Το 2004 τον συναντάμε ως επίτροπο για την Απασχόληση και τις Κοινωνικές Υποθέσεις, όταν η Ε.Ε πραγματοποιεί μια από τις πιο λυσσαλέες επιθέσεις στα εργασιακά δικαιώματα.

Είναι λοιπόν μακράν ο καταλληλότερος για να προεδρεύει μιας χώρας την οποία το ΔΝΤ και η Κομισιόν αντιμετωπίζουν όπως τις υπερχρεωμένες χώρες της υποσαχάρειας Αφρικής.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ