Σόιμπλε

Σόιμπλε: Ποιος Ομπάμα…

Σκόνη έκανε ο Γερμανός υπουργός οικονομικών, με μια του δήλωση, τις ψεύτικες ελπίδες που προσπαθούσε να δημιουργήσει η ελληνική κυβέρνηση μετά την επίσκεψη Ομπάμα.

«Η επίσκεψη Ομπάμα δεν άλλαξε τίποτα, παραμένουμε σταθεροί στις θέσεις μας» δήλωσε ο Σόιμπλε σχολιάζοντας το υποτιθέμενο κάλεσμα του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Αποδεικνύοντας μάλιστα πόσο γενικόλογες και κενές περιεχομένου ήταν οι δηλώσεις Ομπάμα, πως μόνο η λιτότητα δεν φέρνει η ανάπτυξη, ο Σόιμπλε εξήγησε ότι αυτή ακριβώς είναι η θέση και της Γερμανίας. «Πάντα πιστεύαμε ότι για την μακρόχρονη ανάπτυξη απαιτούνται δυο πράγματα – ένας βιώσιμος προϋπολογισμός και η ανάγκη δομικών μεταρρυθμίσεων» σημείωσε ο Γερμανός υπουργός.

Με τις δηλώσεις του ο Σόιμπλε υπενθύμισε όχι μόνο ότι ο Ομπάμα δεν προσέφερε απολύτως τίποτα στην ελληνική κυβέρνηση αλλά και ποιος πραγματικά έχει τον τελικό λόγο στην ΕΕ… των λαών.

Όπως είχαμε εξηγήσει και πριν από τις επαφές Ομπάμα με την Ελληνική κυβέρνηση, οι ΗΠΑ δεν έχουν πρακτικά κανένα ρόλο να παίξουν στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους με δεδομένες τις δεσμεύσεις του ΔΝΤ αλλά και το γεγονός ότι με τα μνημόνια το χρέος έχει περάσει στην ΕΚΤ και σε ευρωπαϊκούς διακρατικούς μηχανισμούς.

Όσοι πίστεψαν ότι έχοντας παραδώσει τη νομισματική τους πολιτική στις Βρυξέλλες και την Φρανκφούρτη θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν την οικονομική αντιπαράθεση Ουάσινγκτον – Βερολίνου, κάποιον κοροϊδεύουν – ή εμάς ή τον εαυτό τους.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ