κεραίες 5G κορονοϊός Μεγάλη Βρετανία

Σκοταδισμός στη Βρετανία. Καίνε κεραίες κινητής τηλεφωνίας για να σωθούν από τον κορονοϊό

Τουλάχιστον 20 κεραίες κινητής τηλεφωνίας πυρπολήθηκαν ή βανδαλίστηκαν στη Βρετανία από την περασμένη Πέμπτη, σύμφωνα με πηγές από την κυβέρνηση και την βιομηχανία τηλεπικοινωνιών που επικαλείται ο Guardian.

Οι επιθέσεις φαίνεται να είναι αποτέλεσμα των θεωριών συνωμοσίας που συνδέουν την εμφάνιση του κορονοϊού με την ανάπτυξη του δικτύου 5G και κυκλοφορούν τις τελευταίες εβδομάδες στο διαδίκτυο.

Οι καταστροφές είναι συγκεντρωμένες κυρίως γύρω από το Liverpool και στην περιφέρεια West Midlands. Λόγω της τμηματικής εφαρμογής του δικτύου 5G στη Βρετανία, οι περισσότερες επιθέσεις έγιναν σε κεραίες που δεν περιείχαν τη νέα τεχνολογία, καταστρέφοντας εξοπλισμό 3G και 4G.

Οι θεωρίες συνωμοσίας συνοδεύουν κάθε ανάπτυξη νέας τεχνολογίας στην κινητή τηλεφωνία. Για το 5G είχαν ξεκινήσει αρκετά πριν την εμφάνιση του κορονοϊού και κατηγορούσαν τη νέα τεχνολογία για μια σειρά θεμάτων, από την εμφάνιση καρκίνου σε ανθρώπους μέχρι τον θάνατο πουλιών.

Ο κορονοϊός και η αντίδραση που έχει προκαλέσει στην πλειοψηφία των κρατών παγκοσμίως, αποτέλεσε «ευκαιρία» για τους συνωμοσιολόγους, με τις θεωρίες πλέον να συνδέουν τη νόσο CoViD-19 με το δίκτυο 5G. Οι παντελώς αβάσιμες θεωρίες εντάσσονται χονδρικά σε δύο κατηγορίες, αυτές που ισχυρίζονται ότι το 5G καταστέλλει το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού και αυτές που ισχυρίζονται πως τα συμπτώματα της νόσου και οι θάνατοι από αυτήν είναι με κάποιον τρόπο άμεσο αποτέλεσμα του δικτύου.

Οι θεωρίες διαδίδονται ταχύτατα μέσω των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης, με το Facebook πρόσφατα να κλείνει σελίδες και λογαριασμούς που προπαγάνδιζαν την καταστροφή τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού. Το YouTube ανακοίνωσε πως θα περιορίσει την προώθηση βίντεο με θεωρίες συνωμοσίας για τον κορονοϊό και το 5G στους χρήστες του.

Οι επιθέσεις δεν περιορίζονται μόνο σε υλικό εξοπλισμό, καθώς υπάρχουν περιστατικά όπου εργάτες εταιρειών κινητής τηλεφωνίας παρενοχλούνται και βιντεοσκοπούνται εν ώρα δουλειάς από πολίτες, οι οποίοι τους κατηγορούν για συμμετοχή στο «έγκλημα του 5G».

Αρκετοί εργάτες μάλιστα έχουν φτάσει στο σημείο να αναρτούν εκκλήσεις σε ομάδες εναντίον του 5G, στις οποίες παρακαλούν τα μέλη να μην τους παρενοχλούν στη δουλειά τους.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ