«Σκόνη» και «σκουπίδια» είναι για τον Μπαλάσκα οι πρόσφυγες και οι αναρχικοί

ΑΝΑΝΕΩΣΗ: Η ΕΛ.ΑΣ διέταξε ΕΔΕ για τις δηλώσεις Μπαλάσκα (βλ στο τέλος του κειμένου)

Σε μία επίδειξη ρητορικής μισανθρωπίας και ρατσισμού επιδόθηκε ο Σταύρος Μπαλάσκας, αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, από το βήμα του ΣΚΑΪ, την ίδια ώρα που η αστυνομία προσήγαγε γυναικόπαιδα από καταλήψεις στα Εξάρχεια.

Χαρακτήρισε την ΕΛ.ΑΣ. «αθόρυβη, νέας τεχνολογίας ηλεκτρική σκούπα» που «θα ρουφήξει όλα τα σκουπίδια από τα Εξάρχεια». Σε παραίνεση μάλιστα της δημοσιογράφου του σταθμού, να ξεκαθαρίσει ο εκπρόσωπος των αστυνομικών ότι δεν εννοεί ανθρώπους με αυτόν τον χαρακτηρισμό, ο Μπαλάσκας δεν πτοήθηκε συνεχίζοντας να μιλά για «αυτούς του ανθρώπους που αποτελούν μια σκόνη», εννοώντας τους πρόσφυγες και μετανάστες, και «τα πραγματικά σκουπίδια» που σύμφωνα με αυτόν είναι οι «ακροαριστεροί και αναρχικοί».

Προαναγγέλοντας περαιτέρω επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή, ο Μπαλάσκας μίλησε ακόμα για «δημοκρατική επιχείρηση» που «δεν είναι εντυπωσιοθηρική, αλλά ουσίας», την ίδια ώρα που πίσω του έπαιζαν πλάνα από τις προσαγωγές προσφύγων, ουσιαστικά διαψεύδοντάς τον την ώρα που μιλούσε.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Ανακοινώνεται ότι με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διαβιβάζονται στην Εισαγγελία Αθηνών, οι δηλώσεις συνδικαλιστή σε τηλεοπτική εκπομπή, για τη σημερινή (26-08-2019) αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης τεσσάρων υπό κατάληψη κτιρίων στην περιοχή των Εξαρχείων.

Παράλληλα, διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (Ε.Δ.Ε.).

* Στην αρχική δημοσίευση του κειμένου χρησιμοποιήσαμε εκ παραδρομής την παρακάτω φωτογραφία από προηγούμενο πογκρόμ εναντίον προσφύγων και μεταναστών που είχε πραγματοποιήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τον Απρίλιο του 2019. Η φωτογραφία αντικαταστάθηκε.

σκουπίδια

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ