βαντσ'ετι

Σάκο και Βαντσέτι

infowarlogoΟι εκπομπές διατίθενται δωρεάν.
Αν θέλετε όμως μπορείτε να ενισχύσετε το info-war.gr

Όπου σήμερα θυμόμαστε μετά μουσικής δυο επετείους για οργανώσεις και κινήματα που κατατροπώθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Δεν το κάνουμε φυσικά λόγω κάποιας πεσιμιστικής διάθεσης. Ισχυριζόμαστε απλώς ότι όποτε ένας κρατικός μηχανισμός θέλησε πραγματικά να εξαφανίσει μια οργάνωση το προσπάθησε και πολλές φορές τα κατάφερε.

Το πρόβλημα είναι ότι οι οργανώσεις αυτές πάντα ήταν αριστερού προσανατολισμού. Τα άκρα δεν συναντήθηκαν ποτέ γιατί το δεξιό άκρο είχε συνήθως τη στήριξη του κράτους.
Συζητάμε για δυο Ιταλούς μετανάστες οι οποίοι εκτελέστηκαν γιατί δεν αποδέχτηκαν ποτέ την κυρίαρχη ιδεολογία μιας ανερχόμενης υπερδύναμης.

Αφήνουμε αρχικά τον Ένιο Μορικόνε και την Τζόαν Μπαέζ να μας τραγουδήσουν για μια πολιτική δολοφονία που σημειώθηκε πριν από 85 χρόνια.

Ακούμε ιστορίες για την εκτέλεση δυο ανθρώπων για τους οποίους μίλησε ο Μπέρναρντ Σο και ο Άλεν Γκίνσμπεργκ και τους οποίους τελικά αθώωσε ένα έλληνοαμερικάνος ο Μάικλ Δουκάκης.

Ακούμε δηλαδή την ιστορία των Σάκο και Βαντσέτι.

Και ύστερα συναντάμε το μεγαλύτερο ένοπλο κίνημα που γνώρισαν οι Ηνωμένες Πολιτείες. Τραγουδάμε για τους μαύρους πάνθηρες.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ