Από αύριο Παρασκευή 21/6 ξεκινά στη Γεωπονική, το Resistance festival 2013, η 6η Διεθνής Συνάντηση κινημάτων. Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και φέτος (για προβληματισμό, συζήτηση και ψυχαγωγία) διοργάνωση.

Μερικές σημαντικές στιγμές:

Την Παρασκευή στις 8μ.μ. μιλούν για τη Μεσογειακή Άνοιξη των Λαών, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Χαμά Χαμαμί, πρόεδρος του Λαϊκού Μετώπου της Τυνησίας. Ο Χαμαμί επέλεξε την Ελλάδα για το πρώτο ταξίδι του στο εξωτερικό μετά την άνανδρη δολοφονία του στενού συνεργάτη του Σόκρι Μπελαΐντ από παρακρατικούς στην Τύνιδα τον περασμένο Φλεβάρη, που είχε πυροδοτήσει τεράστιες λαϊκές διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Τη συζήτηση θα χαιρετίσει και ο Ali Sait Çetinoğlu, προοδευτικός διανοούμενος και ακαδημαϊκός, μεταφέροντας εμπειρίες και εκτιμήσεις για την εξέγερση του τουρκικού λαού και την πλατεία Ταξίμ.

Το Σάββατο, καλεσμένος είναι ο Βάσος Λυσσαρίδης, μια από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες της Κύπρου, μάχιμος πολιτικά ακόμα και στα 92 του χρόνια. Θα μιλήσει σε μια εκδήλωση με θέμα τον «Νότο», μαζί με τον Αιγύπτιο Alla Shukrallah – ο επονομαζόμενος «γιατρός της πλατείας Ταχρίρ»- αλλά και τον Migel Reis από την ηγεσία του πορτογαλικού Μπλόκο. Δείτε εδώ.

Την Κυριακή, συζήτηση για τα «ελληνικά πράγματα», για τις πολιτικές εξελίξεις και τον ΣΥΡΙΖΑ. Μεταξύ άλλων: Θεανώ Φωτίου, Δημήτρης Βίτσας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Γιάννης Αλμπάνης, Αντώνης Κοτσακάς, Αντώνης Νταβανέλος, Λουκάς Αξελός, Γιάννης Θεωνάς, Λη Σαράφη, Ρούντι Ρινάλντι.

Όσο για τα «μουσικά». Το Σάββατο το βράδυ…RESISTANBUL, η μουσική της εξεγερμένης Ταξίμ στην Αθήνα. Το σημαντικότερο γκρουπ της τουρκικής avant-garde σκηνής, οι BaBa ZuLa. Δείτε εδώ το μήνυμά τους.

Στο πρόγραμμα θα δείτε και τις υπόλοιπες συναυλίες, με τα πιο διαφορετικά μουσικά ρεύματα.

ΠΡΟΣΟΧΗ. Στο Αλληλέγγυο Χωριό –δείτε εδώ- και τις τρεις μέρες του φεστιβάλ, θα γίνεται συλλογή τροφίμων μακράς διαρκείας (ζυμαρικά, ρύζι, όσπρια, αλεύρι, γάλα εβαπορέ, ζάχαρη, καφέ και λάδι) που θα μοιραστούν στα δίκτυα αλληλεγγύης, καθώς και συλλογή φαρμάκων (που δεν έχουν λήξει) που αντιστοίχως θα μοιραστούν σε κοινωνικά ιατρεία και φαρμακεία. Επίσης θα διατίθενται προϊόντα της ΒΙΟ.Μ.Ε., του πρώτου ελληνικού εργοστάσιου που λειτουργεί υπό τον έλεγχο των εργαζομένων του.

CLOSE
CLOSE