τρακτέρ έβρος ψέκασέ τα

«Ψέκασέ τα τα πουσταριά»

Βίντεο που δείχνει ένα τρακτέρ να ψεκάζει με άγνωστη χημική ουσία πρόσφυγες και μετανάστες στα ελληνοτουρκικά σύνορα στις Καστανιές κυκλοφορεί στο YouTube τις τελευταίες ώρες.

Το τρακτέρ, που φαίνεται να έχει εισέλθει στη συνοριακή γραμμή με άδεια της Ελληνικής αστυνομίας και του στρατού (τουλάχιστον έξι αστυνομικοί φαίνονται στο βίντεο να παρακολουθούν ατάραχοι) κινείται ακριβώς δίπλα στο συρματόπλεγμα των συνόρων καθώς πρόσφυγες τρέχουν πανικόβλητοι για να καλυφθούν.

https://youtu.be/LZlCDf2iZD0

Η ομάδα που βιντεοσκοπεί το περιστατικό, ακριβώς δίπλα στην αστυνομία, χαρακτηρίζει τους πρόσφυγες «ποντίκια» και «πουσταριά». Από το βίντεο δεν είναι σαφές εάν η βιντεοσκόπηση γίνεται από αστυνομικούς ή απλούς πολίτες. Είναι όμως γνωστό από καταγγελίες δημοσιογράφων ότι το υλικό που έχουν την άδεια να καταγράφουν επαγγελματίες στην περιοχή καθώς και το ποιοι μπορούν να φτάνουν σε τόσο μικρή απόσταση από τα σύνορα ελέγχεται απόλυτα από τις ελληνικές αρχές.

Σε κάποια στιγμή, ενώ η κάμερα στρέφεται προς τους αστυνομικούς κάποιος ακούγεται να προειδοποιεί τον χειριστή της: «Θα τραβήξεις Ζάχο τώρα, κάνε μπροστά» με αποτέλεσμα η κάμερα να κατέβει για λίγα δευτερόλεπτα προς το έδαφος.

Το βίντεο με ανάρτηση 8 Μαρτίου του 2020, εντοπίσαμε στο κανάλι που διατηρεί στο YouTube η ακροδεξιά εθνικιστική ιστοσελίδα Μολών Λαβέ

inffowar logo

Ξεκινάμε μια νέα περίοδο με πολλές ιδέες

για νέα θέματα, εκπομπές και αποστολές.

Χρειαζόμαστε τη βοήθειά σου για να τις υλοποιήσουμε.

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει.

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ