Η Λέσχη Εργαζομένων και Νεολαίας Ελληνικού Αργυρούπολης διοργανώνει μίνι αφιέρωμα με θεματική ταινιών τον εργαζόμενο/την εργαζόμενη.

Το αφιέρωμα ξεκινά με την προβολή της ταινίας «Δύο μέρες, μια νύχτα» την Πέμπτη 26 Απριλίου στις 9μ.μ.

Η Σάντρα, νεαρή σύζυγος και μητέρα, εργάζεται σε ένα εργοστάσιο σε μια μικρή πόλη του Βελγίου. Κατά την απουσία της με αναρρωτική άδεια, οι συνάδελφοι της συνειδητοποιούν ότι μπορούν να καλύψουν τη βάρδια της με μικρές υπερωρίες, παίρνοντας σαν ανταμοιβή χρηματικό μπόνους. Προκειμένου να καταφέρει να κρατήσει τη δουλειά της, η Σάντρα αποφασίζει να επισκεφθεί τους συναδέλφους της για να προσπαθήσει να τους μεταπείσει ώστε να ψηφίσουν υπέρ της στην καταληκτική ψηφοφορία. Η μοίρα τηςβρίσκεται στα χέρια τους και πρέπει να καταφέρει να τους πείσει να αρνηθούν τα επιπλέον χρήματα. Σε οριακή ψυχολογική κατάσταση (καθώς δεν έχει συνέλθει ακόμη από μια καταθλιπτική περίοδο) έχει στη διάθεση της δύο ημέρες και μία νύχτα, για να γλυτώσει την ανεργία.

Οι διοργανωτές πήραν την απόφαση να μιλήσουν για τις ζωές τους και μέσα από την κινηματογραφική οθόνη. Η πρώτη θεματική ταινιών της Λέσχης έχει να κάνει με την Ανεργία και την Επισφάλεια. Όχι μόνο ως οικονομικά μεγέθη, αλλά ως ποιότητες ζωής, καθημερινότητας και αγώνα για την αξιοπρέπεια και την ηθική των καταπιεσμένων.

Στόχος του αφιερώματος είναι να θέσει τη συνθήκη μέσα από τις μυθοπλαστικές ιστορίες των κινηματογραφικών αφηγήσεων για να καταλήξει να συνδεθεί με την καθημερινότητα στην γειτονιά, όλο το παραπάνω στο χώρο της Λέσχης, ο οποίος θα πρέπει να αποτελέσει χώρο συλλογικής πάλης, αλληλεγγύης, ψυχολογικής και υλικής υποστήριξης και δημιουργικής υπέρβασης των παραπάνω.

Την Πέμπτη 26 Απριλίου στις 9μ.μ.
στη Λέσχη Εργαζομένων και Νεολαίας Ελληνικού-Αργυρούπολης
(Κύπρου 172, Αργυρούπολη)

CLOSE
CLOSE