Στο πλαίσιο των μετασυνεδριακών εκδηλώσεων του διεθνούς συνεδρίου «Ρωσική Επανάσταση: η διαρκής πρόκληση», που έλαβε χώρα στη Νομική Αθηνών το Μάρτιο, θα προβληθεί η ταινία «Η Μεγάλη Ουτοπία» του γνωστού σκηνοθέτη Φώτου Λαμπρινού την Τετάρτη 29 Μαΐου στις 20:30, στον κινηματογράφο Τριανόν.

Το ντοκιμαντέρ «Η Μεγάλη Ουτοπία» έχει θέμα τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την Οκτωβριανή Επανάσταση.

Κάτι παραπάνω από έναν αιώνα μετά τα γεγονότα, ο Φ. Λαμπρινός διερωτάται για το νόημα μιας ουτοπίας που συνεπήρε εκατομμύρια ανθρώπους, χρησιμοποιώντας υλικό που συγκεντρώθηκε μέσα από μια έρευνα ολόκληρων δεκαετιών.

1917-2017: Ένας αιώνας από την Οκτωβριανή Επανάσταση. Το μεγάλο όραμα που συνεπήρε εκατομμύρια ανθρώπους σ’ όλο τον πλανήτη, γέννησε μεγάλες ελπίδες, όνειρα, οράματα και μαζί εξεγέρσεις, πολέμους, καταστροφές, που σημάδεψαν ανεξίτηλα ολόκληρο τον εικοστό αιώνα. Έναν αιώνα που έζησε τη μεγαλύτερη ουτοπία που γέννησε ποτέ η ανθρωπότητα. Η ταινία αφηγείται την πρώτη κρίσιμη διαδρομή (1917-1934) αυτού του οράματος στη χώρα που γεννήθηκε, τη Σοβιετική Ένωση, ανατρέποντας πολλά από τα μέχρι σήμερα γνωστά στερεότυπα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ θα ακολουθήσει συζήτηση, παρουσία του σκηνοθέτη.

Σενάριο: Φώτος Λαμπρινός / Μοντάζ: Γιάννης Τσιουλάκης / Μουσική: Olesya Rostovskaya

 

Τετάρτη 29 Μαΐου στις 20:30
στον κινηματογράφο Τριανόν (Κοδριγκτώνος 21, Αθήνα)
Είσοδος ελεύθερη

CLOSE
CLOSE