Το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες (ΕΣΠ) και το Κέντρο Ημέρας ΒΑΒΕΛ παρουσιάζουν το νέο ντοκιμαντέρ «Εκείνοι που επέζησαν – Ιστορίες αξιοπρέπειας» του Γιώργου Αυγερόπουλου, την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στις 7:00μ.μ. στον κινηματογράφο Τριανόν.

Πολλοί από τους χιλιάδες ανθρώπους που εξαναγκάστηκαν να εκπατριστούν είναι θύματα βασανιστηρίων. Βασανίστηκαν στις χώρες τους με τους πιο άγριους και ανείπωτους τρόπους. Ο Μουράτ, ο Ζαν και ο Αλί, προσπαθούν να επουλώσουν τις πληγές τους και να στήσουν στην Ελλάδα μια καινούρια ζωή από το μηδέν.

Το ντοκιμαντέρ πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Προμηθέας ΙΙ: Ενισχύοντας την Αποκατάσταση Θυμάτων Βασανιστηρίων στην Ελλάδα», το οποίο υλοποιούν το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες και το Κέντρο Ημέρας Βαβέλ και συγχρηματοδοτείται συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (DG HOME).

Η προβολή του ντοκιμαντέρ θα συνοδευτεί από εκδήλωση και ανοικτή συζήτηση με στόχο την ευαισθητοποίηση επαγγελματιών και πολιτών γύρω από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν υποστεί διωγμό και βασανιστήρια και βρίσκονται σήμερα στη χώρα μας.

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει ανοικτή συζήτηση. Συμμετέχουν οι:
Γιώργος Αυγερόπουλος, Δημοσιογράφος/Σκηνοθέτης
Κατερίνα Κόμητα, Δικηγόρος, Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες
Νίκος Γκιωνάκης, Επιστημονικός υπεύθυνος, Κέντρο Ημέρας Βαβέλ
Ιωάννα Κοτσιώνη, Συντονίστρια προγράμματος για την υποστήριξη προσφύγων θυμάτων βίας, Γιατροί Χωρίς Σύνορα
Χρύσα Χατζή, Ειδική Επιστήμονας, Συνήγορος του Πολίτη
Παρεμβαίνει ο Ρένος Παπαδόπουλος από το Centre For Trauma, Asylum and Refugees του Essex University.

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, 7:00μ.μ.
Κινηματογράφος Τριανόν (Κοδριγκτώνος 21, Αθήνα)
Είσοδος ελεύθερη