χαμένα αστέρια lost stars ντοκιμαντέρ abdolreza kohanrouz houman mirrafati ΤΡΙΑΝΟΝ

Προβολή ντοκιμαντέρ: «Χαμένα αστέρια», του Abdolreza Kohanrouz

Το νέο ντοκιμαντέρ «Χαμένα Αστέρια – Lost Stars» του Abdolreza Kohanrouz θα προβληθεί στον κινηματογράφο ΤΡΙΑΝΟΝ (Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων 101, Μετρό Βικτώρια), την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022, και ώρα 17:00, με ελληνικούς υπότιτλους.

Πρόκειται για ένα αντιπολεμικό ντοκιμαντέρ, το οποίο αφηγείται την πικρή ιστορία του Houman Mirrafati που γεννήθηκε στο Ιράν, βίωσε μακροχρόνια αιχμαλωσία στον πόλεμο Ιράν – Ιράκ και ζει πλέον στο Βερολίνο ως Γερμανός πολίτης.

Πριν τη προβολή θα πραγματοποιηθεί, ζωντανά επί σκηνής, ρεσιτάλ κιθάρας με κομμάτια από τη μουσική της ταινίας, την οποία υπογράφει ο Σάκης Τσιλίκης.

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί παρουσία σκηνοθέτη και θα ακολουθήσει συζήτηση και Q’n’A.

Τιμή εισιτηρίου: 5€

Προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/cinema/lost-stars-trianon/

Χαμένα Αστέρια – Lost Stars
Παραγωγή: Γερμανία 2021
Διάρκεια: 75’
Γλώσσα: Φαρσί, Γερμανικά | Υπότιτλοι: Ελληνικά
Σκηνοθεσία: Abdolreza Kohanrouz
Σενάριο: Abdolreza Kohanrouz
Διεύθυνση φωτογραφίας: Houman Auriell
Μουσική: Σάκης Τσιλίκης

Σύνοψις
Ο Houman Mirrafati συλλαμβάνεται το 1985 από τις ιρακινές δυνάμεις και περνάει πέντε χρόνια στις φυλακές του Ιράκ. Υφίσταται βασανιστήρια που του αφήνουν σοβαρά ψυχικά και σωματικά τραύματα, κακουχίες και πόνο.

Μετά το τέλος του πολέμου αφήνεται ελεύθερος και επιστρέφει στο Ιράν το 1990. Όμως και στην ίδια του τη χώρα αντιμετωπίζει καταπίεση άλλου είδους που τού προκαλεί τεράστιο άγχος και καταπόνηση. Τελικά, εγκαταλείπει τη χώρα του και μετά από πολλές περιπέτειες μπαίνει παράνομα στη Γερμανία.

Παρά τις πικρές αναμνήσεις από τον πόλεμο και την αιχμαλωσία (και ίσως εξαιτίας αυτών), η ζωή του παίρνει πολύ διαφορετική τροπή στη Γερμανία. Εκεί, βοηθάει πρόσφυγες και μετανάστες, παρέχει εθελοντική δουλειά σε ανθρωπιστικές οργανώσεις, γράφει ένα βιβλίο με τα βιώματά του και προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει ανθρώπους και οργανώσεις παρουσιάζοντας το βιβλίο αυτό. Όλα αυτά μεταμορφώνουν τον χαρακτήρα του και από πρώην αιχμάλωτος πολέμου γίνεται ένας διαφορετικός άνθρωπος, όπως θα δούμε και θα ακούσουμε στο ντοκιμαντέρ.

Abdolreza Kohanrouz
O Abdolreza Kohanrouz, γνωστός ως Amir, είναι Ιρανός σκηνοθέτης ο οποίος ζει και εργάζεται στην Πράγα. Έχει ζήσει στο παρελθόν και σπουδάσει κινηματογράφο στην Ελλάδα και πλέον πραγματοποιεί τις δικές του ταινίες ως Σκηνοθέτης, Παραγωγός και Σεναριογράφος.

Επιλεγμένη φιλμογραφία
Mirage/ Οφθαλμαπάτη (2016)
Greeks on Uncertain Flight/ Έλληνες σε αβέβαιη πτήση (2012)
East… dreams West/ Η Ανατολή ονειρεύεται τη Δύση (2007)

Links
Προπώληση εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/cinema/lost-stars-trianon/
Trailer: https://youtu.be/eU1JFipSKzM
FB Event: https://fb.me/e/1szsdGW4Y

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ