προπαγάνδα και παραπληροφόρηση

«Προπαγάνδα και Παραπληροφόρηση»: Παρουσίαση σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη

Οι εκδόσεις Τόπος παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Άρη Χατζηστεφάνου, «Προπαγάνδα και Παραπληροφόρηση: Πώς τις εντοπίζουμε», σε δύο εκδηλώσεις-συζητήσεις, στην Αθήνα τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου στις 19:00 στο Σινέ Τριανόν (Κοδριγκτώνος 21) και στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου στις 19:00 στο βιβλιοπωλείο-πολυχώρο Μαλλιάρης-Παιδεία «Ανατόλια» (Δημ. Γούναρη 39, Καμάρα).

Στην εκδήλωση της Αθήνας, τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου θα μιλήσουν οι:

  • Γιώργος Πλειός, καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών
  • Χριστόφορος Ζαραλίκος, ηθοποιός
  • Ελευθερία Κουμάντου, δημοσιογράφος
  • και ο συγγραφέας του βιβλίου, Άρης Χατζηστεφάνου.

Στην παρουσίαση της Θεσσαλονίκης, την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου θα μιλήσουν οι:

  • Αντώνης Σκαμνάκης, αν. καθηγητής του ΑΠΘ
  • Απόστολος Λυκεσάς, δημοσιογράφος-συγγραφέας
  • Χρήστος Αβραμίδης, δημοσιογράφος
  • και ο συγγραφέας του βιβλίου, Άρης Χατζηστεφάνου.

Το Προπαγάνδα και Παραπληροφόρηση βρίσκεται ήδη στα ευπώλητα των μεγαλύτερων βιβλιοπωλείων μόλις 15 ημέρες από την κυκλοφορία του.

Το βιβλίο αποτελεί ένα πρακτικό οδηγό για να εντοπίζουμε τεχνικές παραπληροφόρησης και προπαγάνδας στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, στα social media αλλά και στον καθημερινό λόγο πολιτικών, διαφημιστών και συμβούλων επικοινωνίας. Μέσα από προσωπικές εμπειρίες σχεδόν τριών δεκαετιών σε διεθνή και ελληνικά ΜΜΕ, ο Άρης Χατζηστεφάνου μας εξηγεί με συγκεκριμένα παραδείγματα πώς να διαβάζουμε ανάμεσα στις γραμμές των εφημερίδων και των ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης.

To βιβλίο, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Τόπος, προλογίζει ο Γιώργος Πλειός, καθηγητής και διευθυντής του Εργαστηρίου Κοινωνικής Έρευνας στα ΜΜΕ του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το εξώφυλλο σχεδίασε ο Δημήτρης Αρβανίτης και την επιμέλεια έκανε η Μαριάννα Τζιαντζή.

Το βιβλίο περιλαμβάνει σε κάθε κεφάλαιο QR-code που οδηγούν σε βίντεο, φωτογραφίες, podcast και ενεργά link για όλες τις πηγές και τη βιβλιογραφία.
https://moviementa.com/disinfobook/

inffowar logo

Ξεκινάμε μια νέα περίοδο με πολλές ιδέες

για νέα θέματα, εκπομπές και αποστολές.

Χρειαζόμαστε τη βοήθειά σου για να τις υλοποιήσουμε.

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει.

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ