σχολείο

Πρόγραμμα εκπαίδευσης προσφύγων; Μεσημεριανά ημίμετρα

Από το facebook του Παναγιώτη Σωτήρη

Ξεκίνησε το πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων. Που θα είναι εξαιρετικά λειψό και ανεπαρκές. Γιατί θα στηρίζεται στη λογική φέρνουμε τα προσφυγάκια 2μμ-6μμ και τους κάνουμε λίγο από όλα και από του χρόνου βλέπουμε τι θα τα κάνουμε. Και θα στηρίζεται στην ελαστική εργασία.

Θα μου πείτε δεν είναι κάτι αυτό; Θα σας απαντήσω είναι “κάτι” εάν έχουμε αποδεχτεί το τίποτα…
Καταρχάς ΔΕΝ είναι η πρώτη φορά που το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα έχει να υποδεχτεί μεγάλο αριθμό παιδιών, διαφόρων ελληνικών, που δεν ξέρουν ελληνικά. Στη δεκαετία του 1990 και στις αρχές του 2000 ήρθαν πάρα πολλά τέτοια παιδιά. Από την Αλβανία αλλά και από την τέως ΕΣΣΔ και την Αφρική και την Πολωνία και την Βουλγαρία. Παιδιά που ήταν σε σχολική ηλικία ή ακόμη και παραπάνω και δεν ήξεραν ελληνικά. Και αυτά τα παιδιά ενσωματώθηκαν και τέλειωσαν το σχολείο και κάμποσα πέρασαν και σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

Διαμορφώθηκε τότε μια τεράστια γνώση και εμπειρία με τις τάξεις υποδοχής, τη διαπολιτισμική παιδεία κ.λπ. Υπάρχουν χιλιάδες έμπειροι εκπαιδευτικοί που το έχουν κάνει και σε ορισμένες περιοχές συνέχισαν να το κάνουν.
Να πω πολύ απλά το ελληνικό σχολείο και κυρίως οι εκπαιδευτικοί του ΞΕΡΟΥΝ πώς να πάρουν τα προσφυγόπουλα και να τα εντάξουν στο εκπαιδευτικό σύστημα.

Γιατί δεν κινείται έτσι το Υπουργείο και ο Φίλης;
Γιατί μια τέτοια κατεύθυνση με ενσωμάτωση στα πρωινά σχολεία και τάξεις υποδοχής θέλει ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ και δη κανονικό. Αυτό δεν ταιριάζει σε μια κυβέρνηση που άλλαξε τα αναλυτικά προγράμματα και μείωσε τις ώρες μαθημάτων για να κάνει οικονομία στο προσωπικό.

Αντ’ αυτού τα μεσημεριανά ημίμετρα.
Αυτή είναι η πραγματικότητα και όχι τα διάφορα διαφημιστικά που βλέπω σε διάφορους κυβερνητικούς.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ