σύνταγμα ελεύθερης ελλάδας εκδόσεις τόπος

Προδημοσίευση: Το Σύνταγμα της Ελεύθερης Ελλάδας (εκδόσεις Τόπος)

Κυκλοφορεί τις επόμενες ημέρες από τις εκδόσεις Τόπος το συλλογικό έργο «Το Σύνταγμα της Ελεύθερης Ελλάδας», σε επιστημονική επιμέλεια Γρηγόρη Αυδίκου και Δημήτρη Καλτσώνη. Πρόκειται για μία ριζοσπαστική πρόταση αναθεώρησης του ελληνικού Συντάγματος στην κατεύθυνση των κοινωνικών και δημοκρατικών αναγκών του ελληνικού λαού.

Το Σύνταγµα της Ελεύθερης Ελλάδας είναι ένα σχέδιο ριζοσπαστικής αναθεώρησης. Αποτελεί το ελάχιστο αναγκαίο για να ανοίξει ο δρόµος για µια άλλου τύπου δηµοκρατία και µια άλλου τύπου κοινωνικο-οικονοµική ανάπτυξη που έχει ανάγκη ο ελληνικός λαός.

Η συνολική κατεύθυνσή του µπορεί να διευκολύνει τη µετάβαση σε µια δηµοκρατία γνήσια λαϊκή, σε αντίθεση µε τη σηµερινή φθίνουσα δηµοκρατία των αρχόντων και της οικονοµικής ολιγαρχίας. Μπορεί να οδηγήσει στην πραγµατική εθνική ανεξαρτησία της χώρας και στην άνθιση των παραγωγικών της δυνατοτήτων σε όφελος των εργαζοµένων. Μπορεί δηλαδή να ανοίξει το δρόµο για έναν ελεύθερο λαό σε µια ελεύθερη Ελλάδα. 

Εµπνέεται από συνταγµατικά κείµενα όπως αυτά της Πορτογαλίας του 1976, της Βενεζουέλας, της Βολιβίας, το προοίµιο του Γαλλικού Συντάγµατος του 1946, το Ιταλικό Σύνταγµα του 1948, το σχέδιο αναθεώρησης του Συντάγµατος της κυβέρνησης Αλλιέντε στη Χιλή, το σχέδιο Συντάγµατος του Ρήγα Φεραίου, τις νοµοθετικές εµπειρίες της εθνικής µας Αντίστασης, τις προτάσεις της αντιπολίτευσης κατά την αναθεωρητική διαδικασία του 1975. Απευθύνεται στο ευρύτερο κοινό και όχι µόνο σε νοµικούς ή πολιτικούς επιστήµονες.

Συντελεστές της έκδοσης:  Γρηγόρης Αυδίκος (Δρ. Συνταγματικού Δικαίου Νομικής Αθήνας), Δηµήτρης Καλτσώνης (Καθηγητής Θεωρίας Κράτους και Δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο), Γιάννης Κουζής (Καθηγητής Εργασιακών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο), Δηµήτρης Μασούρας (Δικηγόρος, ΔΜΣ Αστικού και Εργατικού Δικαίου, ΑΠΘ), Βρασίδας Πολυµενάκος (Δικηγόρος, Δρ. Νομικής Αθήνας), Δήµητρα Σταυροµήτρου (Δικηγόρος, Υπ. Δρ. Παντείου Πανεπιστημίου).


Το INFO-WAR εξασφάλισε την προδημοσίευση της εισαγωγικής παρουσίασης του Δημήτρη Καλτσώνη στην έκδοση «Το Σύνταγμα της Ελεύθερης Ελλάδας», την οποία μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω. (Παρακαλούνται οι αναγνώστες μέσω κινητού τηλεφώνου να ενεργοποιήσουν τον οριζόντιο προσανατολισμό)

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ