Προδημοσίευση: «Θεωρίες Συνωμοσίας», του Δημήτρη Λένη

Κυκλοφορεί εντός των επόμενων ημερών από τις εκδόσεις Τόπος το βιβλίο του Δημήτρη Λένη, «Θεωρίες Συνωμοσίας: Ιστορία, Θεωρία και Πρακτική».

Οι Μασόνοι και οι εξωγήινοι, τα Νεφιλίµ και οι πιλότοι των αεροπλάνων που μας ψεκάζουν, οι δολοφόνοι του Κένεντι και οι εβραιοµπολσεβίκοι Σοφοί της Σιών, όλοι εφαρμόζουν πολλαπλές σκοτεινές συνωμοσίες εναντίον μας. Υπάρχει όμως επιπλέον μια ακόμα αμείλικτη παγκόσμια συνωμοσία, αυτή που μας επιβάλλει να μη σκεφτόμαστε τι ακριβώς σημαίνει ο όρος Θεωρία Συνωμοσίας και ποιες οι πολιτικές και κοινωνικές συνέπειες της διάδοσης τέτοιων, ασαφώς ορισμένων, θεωριών.

Το βιβλίο επιχειρεί να διαβάσει την ιστορία της ανάδυσης διαφόρων μυστικών συνωμοσιών οι οποίες, υποτίθεται, «εξηγούσαν» τη Γαλλική Επανάσταση· εξετάζει την πολύ πιο πρόσφατη δημιουργία του όρου Θεωρία Συνωμοσίας τον 20ό αιώνα· επιχειρεί να κατανοήσει τι ακριβώς σημαίνει ο όρος και ποια φαινόμενα περιλαμβάνει.

Στόχος του είναι να αποκαλυφθεί το πώς οι θεωρίες συνωμοσίας, αντίθετα με την κοινή αντίληψη, είναι στην πραγματικότητα στοιχεία της κυρίαρχης ιδεολογίας. Απορρέουν αυθόρμητα από την ιδεολογική διάρθρωση του μοντέρνου κράτους και γίνονται εργαλεία, στα χέρια δυνάμεων που δεν συνωμοτούν μυστικά, για την ολοφάνερη – και όχι μυστική — διαχείριση της πολιτικής στα πλαίσια των κοινωνιών του ύστερου καπιταλισμού.


Το INFO-WAR έχει την τιμή να προδημοσιεύσει ένα απόσπασμα από τον πρόλογο του βιβλίου «Θεωρίες Συνωμοσίας», δια χειρός του συγγραφέα Δημήτρη Λένη:


Ο Δημήτρης Λένης γεννήθηκε  στο Αίγιο το 1967 και είναι αστροφυσικός. Πιθανόν λόγω των σπουδών του και της αφοσίωσής του στην επιστήμη της Φυσικής, έχει αποκτήσει μια ορισμένη συμπάθεια για θεωρίες που πιστεύουν ότι εξηγούν τα ανεξήγητα, εξού και η ενασχόλησή του και με θεωρίες συνωμοσίας. Κατά τα άλλα, κείμενά του περί παντός επιστητού κυκλοφορούν στο ίντερνετ. Κατοικεί στο Πόρτο Ράφτη.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ