φιλοσοφία της μουσικής μαρξισμός georg lukacs εκδόσεις τόπος

Προδημοσίευση: «Μαρξισμός και φιλοσοφία της μουσικής», του Πάνου Ντούβου

Κυκλοφορεί τις επόμενες ημέρες από τις εκδόσεις Τόπος το δοκίμιο του Πάνου Ντούβου «Μαρξισμός και φιλοσοφία της μουσικής: Η περίπτωση του Georg Lukács». Το βιβλίο εντάσσεται στη σειρά Ars Cogitans υπό τη διεύθυνση Γιώργου Μανιάτη.

Η μελέτη αυτή αποτελεί μια ευρύτερη και πληρέστερη πηγή πληροφόρησης για τη μαρξιστική φιλοσοφία της μουσικής γενικά, αλλά και για τον Lukacs ειδικότερα, εμπλουτίζοντας κατ’ αυτό τον τρόπο με ένα ακόμα βιβλίο την ούτως ή άλλως πενιχρή βιβλιογραφία επί του θέματος.

Μια εξαιρετικά εμπεριστατωμένη εργασία η οποία αποδεικνύει ότι οι απαντήσεις που έδωσε ο Gerog Lukacs σε καίρια ζητήματα της Αισθητικής της μουσικής θέτουν σημαντικές προκλήσεις, προάγουν συνολικά τον προβληματισμό γύρω από το συγκεκριμένο θέμα και είναι αδύνατο να αγνοηθούν από την σύγχρονη συζήτηση για την Αισθητική.

Το INFO-WAR έχει την τιμή να προδημοσιεύσει ένα απόσπασμα από το «Μαρξισμός και φιλοσοφία της μουσικής: Η περίπτωση του Georg Lukács» του Πάνου Ντούβου, που μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ