αγγελάκας χατζηστεφάνου λαζαρίδου τελευταίο ταξίδι

Πρεμιέρα στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για το νέο ντοκιμαντέρ του Α.Χατζηστεφάνου

Στο διαγωνιστικό τμήμα Film Forward του φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (10-20 Μαρτίου) θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα το Ντοκιμαντέρ «Τελευταίο Ταξίδι» του Άρη Χατζηστεφάνου ενώ αμέσως μετά ανεβαίνει στη Γερμανία, όπου θα προβληθεί στο Ελληνικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου. Οι κινηματογραφικε΄ς προβολές θα ξεκινήσουν από τις 24 Μαρτίου.

Ύστερα από γυρίσματα ενός χρόνου στην Ιαπωνία, η νέα παραγωγή της Moviementa Productions παρουσιάζει δύο από τα λιγότερο γνωστά ταξίδια του Νίκου Καζαντζάκη, πριν και μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, τα οποία καθόρισαν τη φιλοσοφική και πολιτική του πορεία και τελικά του στοίχισαν τη ζωή. Ο Γιάννης Αγγελάκας και η Όλια Λαζαρίδου διαβάζουν αποσπάσματα από τις σημειώσεις του Νίκου και της Ελένης Καζαντζάκη, ενώ η κάμερα «σχολιάζει» με πολιτική ματιά την εικόνα της σύγχρονης Ιαπωνίας και ολόκληρου του κόσμου. Την αφήγηση εμπλουτίζουν στιγμιότυπα από anime, video games και ιαπωνικά manga.

Το μοντάζ υπογράφει και αυτή τη φορά ο Άρης Τριανταφύλλου, ενώ ο μουσικός παραγωγός Rsn δημιουργεί την πρωτότυπη μουσική με Jazz, Trip Hop και Electronica ήχους. To Post Production επιμελήθηκε ο Θάνος Τσάντας. 

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες και δείτε το teaser στην επίσημη ιστοσελίδα του ντοκιμαντέρ lastvoyagefilm.com

inffowar logo

Ξεκινάμε μια νέα περίοδο με πολλές ιδέες

για νέα θέματα, εκπομπές και αποστολές.

Χρειαζόμαστε τη βοήθειά σου για να τις υλοποιήσουμε.

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει.

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ