Πρεμιέρα για νέα σειρά podcast του Άρη Χατζηστεφάνου στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Πρεμιέρα στο 25o Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης θα κάνει το πρώτο επεισόδιο της νέας σειράς podcast του Άρη Χατζηστεφάνου, με τίτλο «Κυνηγώντας τον Ιντιάνα Τζόουνς στο Μανχάταν», σε παραγωγή του iMEdD.

Ένας Αμερικανός πεζοναύτης αναζητά τα αρχαία κειμήλια που ανακάλυψε η Αγκάθα Κρίστι σε ανασκαφές στη Μεσοποταμία. Ο Χένρι Κίσινγκερ προσπαθεί να αποτρέψει την έκδοση ενός βιβλίου για την ιστορία του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης της Νέας Υόρκης κι ένας ντετέκτιβ κυκλοφορεί στο μετρό του Μανχάταν με τη ζωοφόρο ενός ναού της αρχαίας Πομπηίας.

Ο δημοσιογράφος Άρης Χατζηστεφάνου ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη, σε μια δημοσιογραφική αποστολή – παραγωγή του μη κερδοσκοπικού δημοσιογραφικού οργανισμού iMEdD, που αποκαλύπτει τις διασυνδέσεις μεγάλων μουσείων με συλλέκτες αρχαιοτήτων, τους οίκους δημοπρασιών αλλά και παράνομα δίκτυα αρχαιοκαπηλίας που εκτείνονται σε όλο τον κόσμο.

Στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης 2023 κάνει πρεμιέρα το πρώτο επεισόδιο. Η σειρά podcasts θα ολοκληρωθεί σε 4 επεισόδια που θα κυκλοφορήσουν τον Μάρτιο στο podcast.imedd.org και στις streaming πλατφόρμες.

Στο 25ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης συμμετέχουν συνολικά 21 podcasts, σε τρία τμήματα: δέκα στο Διαγωνιστικό Τμήμα Podcast, εννέα στο Τμήμα Podcast Εκτός Συναγωνισμού και δύο στο Τμήμα Special Hearings, όπου και θα κάνει πρεμιέρα το νέο podcast του Άρη Χατζηστεφάνου.

Από τις 2 έως τις 12 Μαρτίου, ακροατές από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό θα έχουν τη δυνατότητα να ακούσουν δωρεάν, μέσα από την ιστοσελίδα του Φεστιβάλ, filmfestival.gr, όλα τα podcasts που συμμετέχουν στη φετινή διοργάνωση, τα οποία πραγματοποιούν παγκόσμια πρεμιέρα. Επιπλέον, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να τα ακούσει στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Podcast Room, στο Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Α – Λιμάνι Θεσσαλονίκης), για όλη τη διάρκεια του 25ου ΦΝΘ.

Δείτε λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ: https://www.filmfestival.gr/el/podcasts

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ