Αν δεν πουληθούν θα πρέπει να τα θάψουμε υποστήριξε ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ

Πουλάμε όπλα στη Σ.Αραβία για να μην πάνε χαμένα, λέει στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ

Τη στιγμή που στην Υεμένη πεθαίνουν 130 παιδιά την ημέρα από τους συνεχείς βομβαρδισμούς και τον οικονομικό αποκλεισμό της Σαουδικής Αραβίας,ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ότι αν η κυβέρνηση δεν πουλούσε όπλα στο Ριάντ θα έπρεπε να τα θάψει.

“θεωρώ προτιμότερο να πάρουμε ένα όφελος πουλώντας κάποια όπλα, από το να υπάρξει ρήξη σε ένα πεδίο βολής και να τα διαλύσουμε ή να τα θάψουμε κάπου” δήλωσε ο Ζαχαριάδης μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6.

Εκφράζοντας τη νέα γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ, που επιχειρεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την στήριξη που παρέχει η ελληνική κυβέρνηση στη Σαουδική Αραβία, ο Ζαχαριάδης συμπλήρωσε: «αν λοιπόν κάποιος μου έλεγε ότι αν δεν πουλήσουμε αυτές τις οβίδες και αυτά τα βλήματα θα υπάρξει ειρήνη στην περιοχή, θα το σκεφτόμουν κι εγώ διαφορετικά».

Να σημειωθεί ότι πανομοιότυπη δήλωσε είχε κάνει πριν από ένα χρόνο ο υπουργός Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον όταν κατηγορήθηκε ότι τα όπλα που πουλά η χώρα του στο Ριάντ χρησιμοποιούνται σε εγκλήματα πολέμου. Αν δεν πουλήσουμε εμείς όπλα στη Σαουδική Αραβία «θα το κάνει ευχαρίστως κάποιος άλλος» είχε δηλώσει ο Τζόνσον.

Τα όπλα που επιχείρησε να πουλήσει η κυβέρνηση Τσίπρα στη Σαουδική Αραβία θα χρησιμοποιούνταν στην καθημερινή ανθρωποσφαγή που πραγματοποιεί το Ριάντ στην Υεμένη.

υεμένη συριζα

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ η χώρα βρίσκεται πλέον στα πρόθυρα της μεγαλύτερης επιδημίας χολέρας αλλά και του μεγαλύτερου λιμού που έχει γνωρίσει ο πλανήτης τις τελευταίες δεκαετίες.

Ήδη από τον Απρίλιο η UNICEF προειδοποιούσε ότι κάθε δέκα λεπτά πεθαίνει ένα παιδί στην Υεμένη από ιάσιμες ασθένειες, χωρίς δηλαδή να υπολογίζονται οι συνεχείς βομβαρδισμοί σε σχολεία, νοσοκομεία και κατοικημένες περιοχές.

Παρόλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι ασχολούνται εδώ και ημέρες αποκλειστικά με διαδικαστικές λεπτομέρειες σχετικά με την πώληση των όπλων στη Σαουδική Αραβία εκφράζοντας εμμέσως την στήριξή τους στις κυβερνητικές αποφάσεις για τη συνεργασία με το θεοκρατικό καθεστώς του Ριάντ.

Άρης Χατζηστεφάνου

Το κείμενο ανανεώθηκε στις 27/11/2017 για να συμπεριλάβει τις δηλώσεις του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ