Τις πραγματικές επιπτώσεις της νεοαποικιακής πολιτικής που ασκείται από την Αμερική εναντίον του Πουέρτο Ρίκο, έφερε στην επιφάνεια ο τυφώνας Μαρία.

Πουέρτο Ρίκο: Πριν τη Μαρία είχε περάσει ο τυφώνας της νεοαποικιοκρατίας

Τις πραγματικές επιπτώσεις της νεοαποικιακής πολιτικής που ασκείται εδώ και χρόνια από την αμερικανική κυβέρνηση και κερδοσκοπικά ταμεία εναντίον του Πουέρτο Ρίκο, έφερε στην επιφάνεια το πέρασμα του τυφώνα Μαρία.

Η ολοκληρωτική κατάρρευση του δικτύου ηλεκτροδότησης δεν οφείλεται μόνο στο ακραίο καιρικό φαινόμενο αλλά και στη χρόνια έλλειψη συντήρησης των υποδομών, η οποία με τη σειρά της συνδέεται με τα σχέδια ιδιωτικοποίησης της εταιρείας παροχής ρεύματος.

Αποτέλεσμα της δημοσιονομικής κρίσης, στην οποία είχαν οδηγήσει το Πουέρτο Ρίκο, είναι και η τραγική κατάσταση στην οποία βρέθηκε το φράγμα του Σαν Χουάν, στο βόρειο τμήμα του νησιού, για το οποίο εκφράζονταν φόβοι ότι μπορεί να καταρρεύσει ανά πάσα στιγμή.

Οι αρχές, οι οποίες σε αντίθεση με την Κούβα δεν είχαν κανένα σχέδιο εκκένωσης πληγέντων περιοχών απλώς κάλεσαν 70.000 κατοίκους της περιοχής να βρουν καταφύγιο σε μεγαλύτερο υψόμετρο!

Άρης Χατζηστεφάνου
Εφημερίδα ΠΡΙΝ – 23/09/2017

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ