Χρυσή Αυγή συνεργάτες

Πότε θα δικάσουμε τους συνεργούς και τους διαφημιστές των ναζί;

Του Άρη Χατζηστεφάνου για το Sputnik
Μερικά χρόνια μετά τη δίκη της Νυρεμβέργης, οι ίδιες δικαστικές αίθουσες γέμισαν και πάλι με κατηγορούμενους.

Οι λεγόμενες «επακόλουθες» ή «συμπληρωματικές» δίκες της Νυρεμβέργης δεν αφορούσαν αξιωματούχους του Τρίτου Ράιχ και των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων αλλά εκδότες, δημοσιογράφους και επιχειρηματίες. Ήταν οι άνθρωποι που συνέβαλαν στην άνοδο και την παραμονή του ναζιστικού κόμματος στην εξουσία. Ήταν οι παράγοντες που εξασφάλισαν ότι ο Χίτλερ δεν θα έμενε στην ιστορία ως ένας αποτυχημένος ζωγράφος, αλλά ως ένας από τους μεγαλύτερους σφαγείς της ανθρωπότητας. Ανάμεσά τους συναντούσαμε ηχηρά ονόματα όπως του μεγιστάνα Άλφρεντ Κρουπ, στελεχών της εταιρείας IG Farben και του δημοσιογράφου και εκδότη Τζούλιους Στράιχερ.

Ύστερα λοιπόν από την ιστορική απόφαση για την καταδίκη της εγκληματικής Χρυσής Αυγής και των μελών της δεν θα πρέπει να ακολουθήσουμε και εμείς το παράδειγμα των δικαστών της Νυρεμβέργης και να αναζητήσουμε τους συνεργούς των ναζιστών;

Η αστυνομία και η δικαιοσύνη θα έχουν σίγουρα πολύ δουλειά για να εντοπίσουν τις ροές των χρημάτων που συντηρούσαν την οργάνωση στα πρώτα της χρόνια –πριν αρχίσουν οι κρατικές επιδοτήσεις–, αλλά και μετά την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη βουλή.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.