Πόσες ημέρες επιβιώνει η Ελλάδα μόνο με τα χρήματα του Σπύρου Λάτση

To δίκτυο Bloomberg παρουσίασε τον δείκτη «Ρομπέν των Δασών 2018» με τον οποίο υπολογίζει για πόσες ημέρες μπορεί να λειτουργήσει ο κρατικός μηχανισμός κάθε χώρας εάν χρησιμοποιούσε μόνο τα χρήματα του πλουσιότερου ανθρώπου που ζει στη χώρα.

Για τον δείκτη χρησιμοποιήθηκαν στοιχεία από 49 χώρες, με διαφορετικά πολιτικά καθεστώτα, και συνδυάστηκε η περιουσία του πλουσιότερου πολίτη της χώρας σε σχέση με το ημερήσιο κόστος λειτουργίας του κράτους.

Στην περίπτωση των ΗΠΑ η κυβέρνηση θα συνέχιζε να λειτουργεί μόλις για πέντε ημέρες εάν ρευστοποιούσε και χρησιμοποιούσε την προσωπική περιουσία του πλουσιότερου ανθρώπου του πλανήτη, του Τζεφ Mπέζος της Amazon, ο οποίος κατέχει 99 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στην Ελλάδα η περιουσία του Σπύρου Λάτση θα αρκούσε για το διπλάσιο αριθμό ημερών (περίπου 11) πολύ κοντά δηλαδή στις 14 ημέρες ζωής που θα έδινε στη χώρα του η περιουσία του Ρώσου ολιγάρχη Αλεξέϊ Μορντάσοφ.

Πάντως με τα χρήματα του Μπέζος η Ελλάδα θα επιβίωνε για περίπου 340 ημέρες.

Από 20 ημέρες κερδίζουν η Ινδία και τα ΗΑΕ με τις περιουσίες των Μουκές Αμπάνι και Μαγίντ Αλ Φουταϊμ αντίστοιχα.

Το ρεκόρ με τεράστια διαφορά κατέχουν η Κύπρος και η Γεωργία, όπου λόγω του χαμηλού κόστους λειτουργίας του κρατικού μηχανισμού οι πλουσιότεροι άνθρωποι μπορούν να σώσουν τη χώρα με την περιουσία τους για 441 και 430 ημέρες αντίστοιχα.

Οι περισσότερες χώρες δεν θα επιβίωναν ούτε για ένα μήνα

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ