Πόσα εισιτήρια αγόρασε ο Μητσοτάκης για Βοστόνη; Και έχει σημασία;

Ας ξεκινήσουμε καταθέτοντας την άποψη ότι το συγκεκριμένο θέμα είναι δευτερεύουσας σημασίας. Για την ακρίβεια είναι από αυτά τα θέματα με τα οποία αναλώνονται ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ για να κρύψουν τις κοινές ευθύνες τους σε σειρά σοβαρών ζητημάτων (όπως π.χ. η Μόρια).

Αφού όμως ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός, αποφάσισε να το προτάξει στην πολιτική ατζέντα και μάλιστα με όρους καφενείου, το ζήτημα αποκτά επικοινωνιακό ενδιαφέρον και θα θέλαμε να θέσουμε μερικά ερωτήματα προς το Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός και η σύζυγός του ισχυρίζονται ότι, επιστρέφοντας από την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, αγόρασαν δικά τους αεροπορικά εισιτήρια για να επισκεφθούν το γιο τους που σπουδάζει στη Βοστόνη. Για να το αποδείξει ο Ρωμανός παρουσιάζει τα αποκόμματα των εισιτηρίων (χωρίς την απόδειξη αγοράς).

Οι ερωτήσεις μας:


1) Από τα εισιτήρια που παρουσιάζει ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου Νέας Δημοκρατίας προκύπτει ότι πέταξαν με την πτήση ΑΑ2141. Ανατρέχοντας στα αρχεία της αεροπορικής εταιρείας βρίσκουμε ότι πρόκειται για αεροσκάφος τύπου Embraer 190 (δείτε το διάγραμμα θέσεων των συγκεκριμένων αεροσκαφών στην εικόνα).

Ενώ όμως τα εισιτήρια τους αναφέρουν τις θέσεις 8Α και 8C αυτοί κάθονται στις θέσεις 8F και 8D, γεγονός που σημαίνει ότι άλλαξαν θέσεις, πιθανότατα με κάποιον γνωστό τους. Αυτός που τους φωτογραφίζει όμως κάθεται στις θέσεις 9Α και 9C.

Και το ερώτημα είναι πόσοι άλλοι πέταξαν μαζί τους και ποιος πλήρωσε τα εισιτήρια τους; Είναι βέβαιο ότι ο πρωθυπουργός είχε αστυνομική συνοδεία και πιθανότατα κάποιον στενό συνεργάτη του. Πλήρωσε η οικογένεια Μητσοτάκη όλα αυτά τα εισιτήρια για ένα Σαββατοκύριακο; Πιθανότατα ναι και δεν έχουμε λόγο να το αμφισβητήσουμε. Θα θέλαμε όμως να δούμε τα εισιτήρια και τα τιμολόγια αγοράς.

2) Πώς έφυγε ο πρωθυπουργός από τη Βοστόνη; Αν επέστρεψε με δικά του εισιτήρια στη Νέα Υόρκη (πληρώνοντας και τη συνοδεία του) για να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο που τον περίμενε, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Και πάλι όμως. θα θέλαμε να δούμε και αυτά τα εισιτήρια.

Πολύ περισσότερο που στο ίντερνετ κυκλοφόρησαν φήμες ότι το πρωθυπουργικό αεροσκάφος μετέβη τελικά στην Βοστόνη, αλλάζοντας δηλαδή την πορεία του, για να παραλάβει τον πρωθυπουργό. Όπως αναφέρει το Documento «σύμφωνα με πληροφορίες που απορρέουν από την ιστοσελίδα, ads-b.nl, το αεροσκάφος GLF5 (Gulfstream Aerospace GV) μετέβη στις 28 Σεπτεμβρίου (ώρα GMT), από τη Νέα Υόρκη στη Βοστόνη».

Αν ισχύει αυτό, σημαίνει ότι το πρωθυπουργικό αεροσκάφος έκανε τελικά την ίδια πτήση την οποία ισχυρίζεται ότι πλήρωσε με δικά της χρήματα η οικογένεια Μητσοτάκη. Προφανώς η παράκαμψη δεν είναι μεγάλη. Τα επιπλέον τέλη αεροδρομίου όμως για μια πτήση που δεν έχει προγραμματιστεί από καιρό μπορεί να είναι πολύ υψηλά.

Γιατί να πληρώσουν όμως οι Μητσοτάκηδες το κόστος προσωπικά και ύστερα να το επιβάλλουν και στο ελληνικό δημόσιο; Ο μόνος λόγος θα ήταν για επικοινωνιακούς λόγους.

Και έχουν όλα αυτά σημασία, θα αναρωτηθεί κάποιος; Επί της ουσίας, όχι. Από επικοινωνιακής απόψεως όμως, φαίνεται ότι το γραφείο Τύπου της ΝΔ και του Μαξίμου νόμιζαν ότι έκαναν την απόλυτη ντρίπλα, ενώ στην πραγματικότητα εξέθεσαν τον πρωθυπουργό (λες και δεν μπορούσε μόνος του).

Όσο για τον διευθυντή του γραφείου Τύπου της ΝΔ, απλώς επιβεβαιώνει με τη στάση του ότι βρίσκεται σε εξέλιξη επίθεση εναντίον συγκεκριμένων δημοσιογράφων που ενόχλησαν την κυβέρνηση.

ΑΝΑΝΕΩΣΗ: Από τα εισιτήρια προκύπτει τελικά ποιοι ταξίδεψαν μαζί τους (πληροφορία την οποία διαθέτουμε αλλά δεν δημοσιοποιούμε, καθώς αφορά προσωπικό ασφαλείας του πρωθυπουργού). Σίγουρα όμως προκύπτει ότι τα εισιτήρια εκδόθηκαν μια εβδομάδα πριν από την πτήση χωρίς επιστροφή.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ