Πώς η βιομηχανία όπλων προωθεί στα ΜΜΕ τον πόλεμο με το Ιράν

Πηγή: theantimedia.com

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για το ρόλο που παίζουν οι μεγάλες βιομηχανίες όπλων στη διαμόρφωση της κοινή γνώμης έδωσε αυτή την εβδομάδα το αμερικανικό δίκτυο CBS.

Την Παρασκευή, ο αναλυτής του CBS και Υποναύαρχος εν αποστρατεία, Τζέιμς Γουίνεφελντ, άσκησε δριμεία κριτική στον πρόεδρο Τραμπ επειδή ακύρωσε τα αντίποινα προς το Ιράν μετά την κατάρριψη του αμερικανικού drone από τον ιρανικό στρατό. Πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να χτυπήσουν το Ιράν γιατί σε αντίθεση περίπτωση θα χάσουν «την αξιοπιστία τους»

Ο Τραμπ ακύρωσε τις επιθέσεις την Παρασκευή, αναφέροντας σε μήνυμα του μέσω Twitter πως αν και η χώρα του είχε προετοιμαστεί και οπλιστεί για την επίθεση σε τρία διαφορετικά σημεία, η επίθεση θα στοίχιζε τη ζωή 150 ανθρώπων. Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times, o Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας της κυβέρνησης των ΗΠΑ, Τζον Μπόλτον, και η διευθύντρια της CIA Ζήνα Χάσπελ ήταν όπως αναμενόταν έτοιμοι για στρατιωτική δράση. Ο Τραμπ ανακοίνωσε πως «επιπρόσθετες σημαντικές κυρώσεις» έρχονται εναντίον του Ιράν και θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα.

Και ενώ ένας αναλυτής  που ασκεί κριτική στον Τραμπ δεν είναι κάτι καινούριο, ο Γουίνεφελντ τυχαίνει να είναι από το 2017 μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας Raytheon, βασικό προμηθευτή του αμερικανικού στρατού στον τομέα της άμυνας. Κάτι που δεν ανέφερε το CBS είναι ότι το συνολικό ποσό που λαμβάνει ο Γουίνεφελντ από την εταιρεία αγγίζει τα 300.000 δολάρια τον χρόνο.

Πιθανόν το CBS θα μπορούσε να ζητήσει τη γνώμη ενός από τους 76 στρατηγούς εν αποστρατεία και διπλωμάτες των ΗΠΑ οι οποίοι είχαν προειδοποιήσει εναντίον ενός πολέμου με το Ιράν με ανοιχτή επιστολή στις 24 Μαΐου.

Παρακολουθείστε τον κωμικό Τζίμι Ντόρ να εξηγεί στην εκπομπή του τι ακριβώς συμβαίνει.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ