πολυτεχνειούπολη ζωγράφου πυροβολισμοί εστίες σπασμένες πόρτες φοιτητές

Πολυτεχνειούπολη: Πυροβολισμοί της ΕΛ.ΑΣ. και σπασμένες πόρτες φοιτητικών εστιών

Σε ένα επιχειρησιακό σόου φαίνεται πως επιδόθηκε η Ελληνική Αστυνομία στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, βάζοντας σε κίνδυνο ζωές φοιτητών με πυροβολισμούς εντός του πανεπιστημιακού campus και καταστρέφοντας δωμάτια των φοιτητικών εστιών, στο πλαίσιο «ευρείας αστυνομικής επιχείρησης».

Πιθανώς και ως «απάντηση» σε πρόσφατα ρεπορτάζ που αποκάλυπταν το κοινώς γνωστό, ότι δηλαδή η παρουσία της αστυνομίας σε πανεπιστημιακά ιδρύματα όπως το ΑΠΘ δεν αποτρέπει ούτε σταματά τη δράση κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών, η ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποίησε σήμερα από τα ξημερώματα «ευρεία επιχείρηση» στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου.

Το αποτέλεσμα ήταν μέσα στον χώρο του πανεπιστημίου να πέσουν τουλάχιστον τέσσερις πυροβολισμοί από την πλευρά της αστυνομίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. σε αυτοάμυνα απέναντι σε «σεσημασμένο 30χρονο αλλοδαπό», λίγα μέτρα μακριά από δεκάδες φοιτητές που εκείνη την ώρα έδιναν εξετάσεις στα αμφιθέατρα.

Η ΕΛ.ΑΣ. μάλιστα, στο πλαίσιο της «ευρείας επιχείρησης» δεν δίστασε να σπάσει όλες τις πόρτες των δωματίων σε όλους τους ορόφους των παλιών Φοιτητικών Εστιών, παρά το γεγονός πως σύμφωνα με πολύχρονες καταγγελίες των φοιτητικών συλλόγων, η δραστηριότητα του κυκλώματος το οποίο στόχευε η ΕΛ.ΑΣ. αφορούσε έναν συγκεκριμένο όροφο των Εστιών.

Όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες του δημοσιογράφου Χρήστου Αβραμίδη, η αστυνομία έσπασε πόρτες και διέλυσε φοιτητικά δωμάτια, τρομοκρατώντας τους διαμένοντες φοιτητές.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδονται στα ΜΜΕ, ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται και μία δόκιμη αστυνομικός του Α.Τ. Ζωγράφου που φέρεται να συνεργαζόταν με το κύκλωμα.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ