φεστιβάλ πολιτικό πολιτιστικό αριστερή ανασύνθεση νέοι/νέες σύγχρονο κομμουνιστικό σχέδιο πάντειο

Πολιτικό-πολιτιστικό φεστιβάλ στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, 24-25 Ιουνίου

«Ο τομέας νεολαίας της Αριστερής Ανασύνθεσης και οι Νέοι/Νέες για ένα Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο διοργανώνουμε διήμερο πολιτικό και πολιτιστικό φεστιβάλ στις 24 και 25 Ιουνίου στο κήπο του Παντείου Πανεπιστημίου.

Η περίοδος που διανύουμε χαρακτηρίζεται αντικειμενικά από «μεγάλες αναταραχές»: από τις σειρήνες του πολέμου, το ξέσπασμα της πανδημίας και την αντιλαϊκή κυβερνητική διαχείριση, μέχρι την επίθεση στη νεολαία, τη νέα βάναυση επίθεση στα εργατικά δικαιώματα, τη συντριπτική αύξηση του κόστους ζωής και την ένταση του σεξισμού και του φαινομένου των γυναικοκτονιών.

Σε αυτό το φόντο, επιχειρούμε από την πλευρά μας να θέσουμε ερωτήματα και να συμβάλλουμε στη συζήτηση για τις αντιστάσεις και τα κινήματα της εποχής μας, την αναγκαία πολιτική τους έκφραση και τη σύγχρονη κομμουνιστική προοπτική.

Στις συζητήσεις στο χώρο του φεστιβάλ, θα αναρωτηθούμε, στον απόηχο των φοιτητικών εκλογών και της επέμβασης της αστυνομίας στο ΑΠΘ «ποιος φοβάται τη φοιτητική νεολαία», ενώ, παράλληλα, επιθυμούμε να συζητήσουμε τι σημαίνει στο σήμερα για την Αριστερά η τοποθέτησή της με «τη σωστή πλευρά της ιστορίας».

Παράλληλα, επιχειρούμε να αναδείξουμε καλλιτέχνες και εγχειρήματα που εκφράζουν και επικοινωνούν με τις συλλογικές ανησυχίες της γενιάς μας, από το hip-hop των γειτονιών μας και την ηλεκτρονική μουσική, μέχρι το λαϊκό τραγούδι και τους παραδοσιακούς ήχους, με συναυλίες και καλλιτεχνικά δρώμενα εντός του διημέρου.

Το αναλυτικό πολιτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα και των δύο ημερών του φεστιβάλ θα ανακοινωθεί σύντομα.

Σας περιμένουμε 24-25/6 στον κήπο του Παντείου Πανεπιστημίου!

φεστιβάλ πολιτικό πολιτιστικό αριστερή ανασύνθεση νέοι/νέες σύγχρονο κομμουνιστικό σχέδιο πάντειο

Παρασκευή 24 Ιουνίου

Πολιτική Εκδήλωση/ Συζήτηση – 19:30

Ποιος φοβάται τη φοιτητική νεολαία;

Μετά τις εκλογές, οι νέες προκλήσεις για το φοιτητικό κίνημα και την Αριστερά

Μετά τις εκλογές, οι νέες προκλήσεις για το φοιτητικό κίνημα και την Αριστερά.

Ποιες είναι οι όψεις της αστικής στρατηγικής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και πως αυτές υλοποιούνται μέσα από παλιούς και νέους νόμους. Πως εξειδικεύεται και που αποσκοπεί το προχώρημα της νεοφιλελεύθερης εκπαιδευτικής πολιτικής και η περαιτέρω αυταρχική θωράκιση των πανεπιστημίων

Φοιτητικές εκλογές: Νικητές και ηττημένοι. Η επόμενη μέρα για τους φοιτητικούς συλλόγους.Τι αποτυπώνουν τα αποτελέσματα των εκλογών για τη νεολαία; Χρειάζεται να συζητήσουμε τόσο για τις νίκες του προηγούμενου διαστήματος, όσο και να αποτιμήσουμε τα νέα εργαλεία τα οποία κληθήκαμε να χρησιμοποιήσουμε.

Την επόμενη μέρα των φοιτητικών εκλογών είναι αναγκαίο να ανοίξει και η κουβέντα γύρω από τη φοιτητική αριστερά.  Με ποια φοιτητική αριστερά; Τα καθήκοντα του φοιτητικού κινήματος το επόμενο διάστημα κόντρα στην αναδιαρθρωτική πολιτική. Η αναγκαιότητα να στρέψουμε τα μάτια μας ξανά στους φοιτητικούς συλλόγους, να ανασυγκροτήσουμε τις δομές και τα όργανα των συλλόγων και του φοιτητικού κινήματος, να επανανοηματοδοτήσουμε την έννοια του φοιτητικού συνδικαλισμού και των συλλογικών πρακτικών. Για ένα φοιτητικό κίνημα πανελλαδικό, μαζικό, με διάρκεια, κλιμάκωση και προοπτική νίκης.

Πολιτιστικές εκδηλώσεις

Standup comedy– 22:00

Η πρώτη μέρα του φεστιβάλ στον κήπο του Παντείου δεν θα μπορούσε να ανοίξει διαφορετικά!

4 κωμικοί της γενιάς μας σε ένα άχαστο Stand Up comedy show.

Στη σκηνή ο Γιώργος Αλεβίζος, η Ήρα Κατσούδα, ο Πάρις Ρούπος και ο Αλέξανδρος Τιτκώβ

Η σωστή πλευρά της Ιστορίας είναι Ανατρεπτική!

Hip-hop live – 23:00

DFX

FI GAMA

Manta J x User N.23

Infinik x VoxPopuli

Το συναυλιακό πρόγραμμα του φεστιβάλ ανοίγει την Παρασκευή 24 Ιούνη με hip hop από τις γειτονιές μας, με samples και ήχους της μητρόπολης, με φίλους έτοιμους να βάλουν φωτιά στα μικρόφωνα και στα πικάπ!

Πρώτος στη σκηνή ο DFX μας παρουσιάζει ένα δείγμα της δουλειάς του ενώ την σκυτάλη παίρνει ο FI GAMA για να μας ξεσηκώσει με τις μουσικές του.

Το live συνεχίζεται με Manta J στο μικρόφωνο και User N.23 στις παραγωγές ενώ Infinik και Vox Populi φέρνουν τον ήχο της Αθήνας στα ηχεία και μας κερνάνε φθηνά cocktails!

DJ set– 1:00

Amor industrial

METAMAN

Το party συνεχίζεται με τους Amor industrial και METAMAN για ένα DJ set με σύγχρονους αστικούς ηλεκτρονικούς ήχους.

Σάββατο 25 Ιουνίου

Πολιτική εκδήλωση/ Συζήτηση- 19:30

Με τη σωστή πλευρά της ιστορίας:

Ενώνουμε δυνάμεις για τις συγκρούσεις που έρχονται, αναζητώντας μια σύγχρονη κομμουνιστική προοπτική

Ζούμε σε πρωτόγνωρη εποχή, μια εποχή που ανατρέπονται δεδομένα δεκαετιών προς το χειρότερο και ο αντίπαλος προελαύνει εις βάρος των δικαιωμάτων του κόσμου της εργασίας και όλων των καταπιεσμένων. Κρίση, πανδημία, πόλεμος συνθέτουν την εικόνα του σύγχρονου καπιταλισμού που προσφέρει κυρίως αίμα, δάκρυα και ιδρώτα για τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία. 

Πώς μπαίνει φρένο σε αυτή την πορεία; Και ακόμα περισσότερο πώς μπορεί να ανατραπεί προς όφελος των εργαζομένων και των λαών; Αυτό είναι το κεντρικό ερώτημα για όσους αναφέρονται ακόμα σε μια άλλη κοινωνική προοπτική. Μόνο αναζητώντας έμπρακτα τα βήματα αυτής της ανατροπής μπορεί να περιγραφεί και η πορεία για μια άλλη κοινωνία, αλλιώς θα είναι σχέδιο επί χάρτου. 

Συζητάμε για τους σημερινούς αναγκαίους αγώνες, για τα κινήματα που θα μπορούν να ανατρέψουν την επιθετικότητα του σύγχρονου καπιταλισμού και ιμπεριαλισμού. Αλλά και για την αναγκαία πολιτική έκφραση τους, για ένα ασυμβίβαστο αριστερό ανατρεπτικό μέτωπο, για την κομμουνιστική οργάνωση και την πορεία προς το κομμουνιστικό κόμμα που έχει ανάγκη η εποχή μας. Με επίγνωση των ορίων της μέχρι τώρα πορείας όλων μας, με θέληση να μάθουμε από τα λάθη κρατώντας ό,τι καλύτερο μας έχει δώσει το εργατικό και κομμουνιστικό κίνημα για το μέλλον. 

Κάθε πορεία προς το αύριο αρχίζει με το πρώτο μικρό βήμα, αυτό επιχειρούμε σήμερα. Για να ενωθούν τα βήματα πολλών, ολοένα και περισσότερων και να σχηματιστεί το μεγάλο ποτάμι ανατροπής που έχουμε όλες και όλοι ανάγκη!

Πολιτιστικές εκδηλώσεις

Ρεμπέτικο και Παραδοσιακό Γλέντι – 23:00

Τη δεύτερη μέρα του φεστιβάλ το Σάββατο 25 Ιούνη, στο πάλκο θα ανέβουν οι Ραστ Χιτζάζ για ένα ταξίδι στους δρόμους του ρεμπέτικου και λαϊκού τραγουδιού. Στο ταξίδι αυτό θα έχουμε τη χαρά να συμμετέχει και ο Γιώργος Μεράντζας.

Η βραδιά συνεχίζεται με τους Γκιντίκι σε ένα παραδοσιακό γλέντι μέχρι πρωίας στον κήπο του Παντείου!

Σας περιμένουμε 24- 25/6 στον κήπο του Παντείου Πανεπιστημίου!

«Η σωστή πλευρά της ιστορίας είναι ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ!»

Στο χώρο του φεστιβάλ θα λειτουργεί και τις δύο ημέρες βιβλιοπωλείο.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ