make the economy scream

Ενίσχυσε ένα project ανεξάρτητης δημοσιογραφίας

Το χαρτί υγείας μιας χώρας, που απέχει 9.415 χιλιόμετρα, προκαλεί θυελλώδεις αντιδράσεις στο ελληνικό κοινοβούλιο. Η Ουάσινγκτον θεωρεί ότι ένα κράτος στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης αποτελεί μέγιστη απειλή για την εθνική της ασφάλεια. Διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία ψεύδονται συγκρίνοντας την μεταναστευτική κρίση στη Βενεζουέλα με αυτή των Ροχίνγκια στη Μιανμάρ.

Ένα ντοκιμαντέρ για την Βενεζουέλα δεν αφορά μόνο την Βενεζουέλα. Δεν αφορά πρωτίστως τη Βενεζουέλα. Ίσως και να μην αφορά καθόλου τη Βενεζουέλα.

Ένα ντοκιμαντέρ για τη Βενεζουέλα αποτελεί μια μελέτη στις σύγχρονες (και λιγότερο σύγχρονες) μορφές προπαγάνδας και ανατροπής καθεστώτων, από τη Λατινική Αμερική μέχρι την καρδιά της Ευρώπης. Είναι μια κλεφτή ματιά σε εκείνα τα τμήματα της ευρωπαϊκής αριστεράς, που συνήθισαν να ονομάζουν σοσιαλισμό τον κεϊνσιανισμό και ύστερα να προδίδουν ακόμη και αυτόν για χάρη του νεοφιλελευθερισμού. Είναι όμως και ένα ψυχογράφημα όσων τρέμουν κάθε οικονομικό μοντέλο που αμφισβητεί την οικονομική ορθοδοξία τους.

Είναι μια αφορμή για να μετρήσεις τη δημοκρατία στην Καταλονία των πολιτικών κρατουμένων και στη Γαλλία της διαρκούς κατάστασης έκτακτης ανάγκης. Είναι μια ευκαιρία να σκεφτείς γιατί δεν υπάρχουν αρκετά φάρμακα στο Καράκας, αλλά και γιατί κάποιοι έχουν σάπια δόντια στο Λος Άντζελες.

Και όπως πάντα το πρόβλημα με ένα τέτοιο ντοκιμαντέρ, που θέλει να κρίνει την κυρίαρχη αφήγηση, είναι ότι δεν πρόκειται να βρει ποτέ χρηματοδότηση εάν δεν στηριχθεί πρώτα και κύρια στους ίδιους τους θεατές του.

Με αυτές τις σκέψεις σας καλούμε να γίνετε συμπαραγωγοί σε ένα νέο μεγάλο ταξίδι που θα μας φέρει από την Αθήνα μέχρι το Καράκας και από τη Βαρκελώνη στα σοκάκια του Παρισιού ή της Νέας Υόρκης. Το νέο ντοκιμαντέρ που ετοιμάζουμε, με τίτλο Make the economy scream, θα είναι απλώς το απόσταγμα ενός πολύ μεγαλύτερου δημοσιογραφικού πρότζεκτ, που ξεκίνησε αθόρυβα πριν από μερικούς μήνες.

Ήδη τα πρώτα γυρίσματα μας έφεραν στο διαμέρισμα της συζύγου του σημαντικότερου πολιτικού κρατούμενου της Ισπανίας, αλλά και στην μίνι έπαυλη ενός «ενοχλητικού» εμπειρογνώμονα του ΟΗΕ στη Γενεύη. Παρακολουθήσαμε τις δημοτικές εκλογές αλλά και ένα γαμήλιο πάρτι στο Καράκας και θα βρεθούμε και πάλι στη Βενεζουέλα για τις προεδρικές εκλογές του Μαΐου.

Κάθε βήμα αυτού του ταξιδιού είναι και μια αυτοτελής δημοσιογραφική αποστολή που μόνο εσείς μπορείτε να στηρίξετε.

Για άλλη μια φορά οι συμπαραγωγοί του ντοκιμαντέρ, που θα μας βοηθήσουν οικονομικά, θα λάβουν πρώτοι τους κωδικούς για να το παρακολουθήσουν δωρεάν. Ο χρόνος ολοκλήρωσης του τελικού ντοκιμαντέρ θα εξαρτηθεί και από την ροή της χρηματοδότησης, στόχος μας όμως είναι να παραδώσουμε την τελική κόπια πριν από το τέλος του 2018.

Να θυμάστε όμως ότι σε αυτό το πρότζεκτ το ταξίδι έχει εξίσου μεγάλη σημασία…

Άρης Χατζηστεφάνου
Bank Account
Piraeus Bank
(Kyriakos Chatzistefanou)
ΙΒΑΝ:GR 40 0172 1020 0051 0206 3603 321
BIC: PIRBGRAA

*Στείλε μας μήνυμα εάν ΔΕΝ θέλεις να εμφανίζεται το όνομά σου στους τίτλους τέλους του ντοκιμαντέρ ή εάν θέλεις να σου ταχυδρομήσουμε τη νόμιμη απόδειξη. Εάν προτιμήσεις τον τραπεζικό λογαριασμό μην ξεχάσεις να συμπληρώσεις, εάν θέλεις, τα στοιχεία σου

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ