Μητσοτάκης

Ποιοι υπογράφουν το κείμενο συγγενών θυμάτων τρομοκρατίας;

Του Αρη Χατζηστεφάνου

Το Αθηναϊκό – Μακεδονικό πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε ένα τηλεγράφημα με επιστολή συγγενών θυμάτων τρομοκρατίας, το οποίο αναπαράγεται μαζικά από την πλειονότητα των μέσων ενημέρωσης. Στο κείμενο όμως δεν υπάρχουν οι υπογρφές.

Δεν έχουμε πρόθεση να αμφισβητήσουμε τη γνησιότητα και φυσικά σεβόμαστε τον αβάσταχτο πόνο των συγγενών – ακόμη και αν δεν γνωρίζουμε σε ποιές τρομοκρατικές επιθέσεις αναφέρονται. Το κείμενο θα είχε αξία ακόμη και αν είχε την υπογραφή ενός και μόνο συγγενή – ακόμη και αν ήταν οι συγγενείς των αρχιβασανιστών της χούντας, που δολοφονήθηκαν από τη 17Ν.

Αυτό που τίθεται υπό αμφισβήτηση είναι η αξιοπιστία του Αθηναϊκού Πρακτορείου. Εάν οι συγγενείς δεν ήθελαν να φανεί το όνομά τους, το πρακτορείο όφειλε να αναφέρει ότι έχει τα ονόματα στη διαθεσή του αλλά δεν τα δημοσιεύει. Και τα μέσα ενημέρωσης που αναπαράγουν το τηλεγράφημα θα όφειλαν επίσης να μας μεταφέρουν αυτή την πληροφορία.

Θα σεβόμασταν μια τέτοια κίνηση, ακόμη και αν γνωρίζουμε ότι το κρατικό πρακτορείο δεν θα δεχόταν ποτέ να κάνει κάτι ανάλογο σε κείμενο υπογραφών αριστερών ή αναρχικών ομάδων. Με τη συγκεκριμένη πρακτική όμως το ΑΠΕ ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για το μέλλον.

Πως θα γνωρίζουμε ότι το πρακτορείο, το οποίο ελέγχεται απευθείας από το γραφείο του πρωθυπουργού, δεν θα αρχίσει να δημοσιεύει στο μέλλον ό,τι ζητά ο Κυριάκος Μητσοτάκης χωρίς να αναφέρεται στις πηγές του;

Η συζήτηση ίσως να μην είχε καν νόημα εάν η κυβέρνηση δεν είχε αποφασίσει να παρέμβει με τόσο απολυταρχικό τρόπο στον έλεγχο των πληροφοριών στη χώρα – από το πακέτο Πέτσα μέχρι την απόφαση του πρωθυπουργού να προϊσταται προσωπικά της ΕΥΠ της ΕΡΤ και του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Να θυμίσουμε ότι το Ε’ τμήμα του ΣτΕ με την υπ’ αριθμ. 174/2020 γνωμοδότησή του είχε αμφισβητήσει την συνταγματικότητα της εποπτείας της ΕΡΤ και του ΑΠΕ-ΜΠΕ από την Προεδρεία της Κυβέρνησης που υπάγεται ευθέως στον Πρωθυπουργό.

Η συγκεκριμένη απόφαση του Μητσοτάκη ήταν το πρώτο σημαντικό βήμα προς την μετατροπή της χώρας σε ένα καθεστώς με χαρακτηριστικά Ορμπάν.

Υ.Γ Θα παρουσιάζαμε και εμείς την επιστολή αλλά έχουμε την αρχή να δημοσιεύουμε πληροφορίες μόνο όταν γνωρίζουμε την πηγή τους. Με την στάση του, το Μαξίμου μας αναγκάζει να μην το κάνουμε.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ