Καζαντζάκη Τελευταίο ταξίδι ντοκιμαντέρ Ιαπωνία

Podcast: Μια ματιά στον άγνωστο Καζαντζάκη

infowarlogoΟι εκπομπές διατίθενται δωρεάν.
Αν θέλετε όμως μπορείτε να ενισχύσετε
το info-war.gr

Όπως είχαμε υποσχεθεί, λέμε δύο κουβέντες για το νέο μας ντοκιμαντέρ με τίτλο «Τελευταίο Ταξίδι», που κυκλοφορεί στις αίθουσες από τις 24 Μαρτίου.

Ταξιδεύουμε με τη φωνή του Γιάννη Αγγελάκα και της Όλιας Λαζαρίδου μέχρι την Ιαπωνία για να συναντήσουμε τον Νίκο Καζαντζάκη, σε μία δική του δημοσιογραφική αποστολή λίγο πριν από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Προκειμένου να μην μετατραπεί αυτή η εκπομπή σε ένα τεράστιο σπόιλερ, σήμερα θα δώσουμε το ιστορικό παρασκήνιο του μεγάλου ταξιδιού του Καζαντζάκη στην Ιαπωνία. Ένα παρασκήνιο το οποίο στο ντοκιμαντέρ είναι ταυτόχρονα αθέατο αλλά και πανταχού παρόν.

Και ύστερα θα πάρουμε τηλέφωνο έναν από τους σημαντικότερους εν ζωή μελετητές του Νίκου Καζαντζάκη, για να μας διηγηθεί μια περίεργη ιστορία. Πώς γνώρισε το έργο του Έλληνα συγγραφέα από έναν καθολικό φίλο του, που έκανε εμετό διαβάζοντας το «Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται».

Και όλα αυτά θα τα κάνουμε ακούγοντας μικρά αποσπάσματα από το soundtrack του ντοκιμαντέρ, την πρωτότυπη μουσική που ετοίμασε ο RSN, κατά κόσμον Άρης Αζιλαζιάν.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ