Μαρτίνης Μητσοτάκης

Πλοίο του διοικητή του Αγίου Όρους «έσπασε το εμπάργκο» κατά της Ρωσίας

Το δίκτυο Bloomberg αποκάλυψε ότι το πλοίο Stavros, το οποίο διαχειρίζεται η εταιρεία Eastern Mediterranean Maritime, συμφερόντων του εφοπλιστή Θανάση Μαρτίνου, παραβίασε το εμπάργκο της Ε.Ε. και μετέφερε 53.000 τόνους άνθρακα από τη Ρωσία στην Τουρκία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διόρισε τον Θανάση Μαρτίνο διοικητή του Αγιου Όρους ενώ η κόρη του, Γεωργία Μαρτίνου, είναι βουλεύτρια της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Bloomberg, η πλοικτήτρια εταιρεία ισχυρίζεται ότι η μεταφορά του άνθρακα δεν παραβιάζει το καθεστώς κυρώσεων της ΕΕ καθώς η χώρα προορισμού δεν ανήκει στην ένωση – πληροφορία την οποία αμφισβητεί το Bloomberg.

Το reportersunited.gr ανέφερε ότι τρία μέλη της οικογένειας Μαρτίνου (Ανδρέας, Νικόλας και Θανάσης) βρίσκονται ανάμεσα εφοπλιστής με τα μεγαλύτερα φορτία, σε μετρικούς τόνους, που μεταφέρουν καυσιμα από τη Ρωσία.

Παλαιότερα δημοσιεύματα ανέφεραν ότι η Eastern Mediterranean Maritime είχε παραβιάσει και κυρώσεις των ΗΠΑ εναντίον άλλων χωρών. Το αν αυτό είναι καταδικαστέο αποτελεί σίγουρα μεγάλη συζήτηση με δεδομένο ότι οι μονομερείς αμερικανικές κυρώσεις έχουν μετατραπεί σε θανατηφόρο όπλο για χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο. Το ερώτημα είναι εάν η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα συνεχίσει να παίζει το αντιρωσικό χαρτί εναντίον των πολιτικών της αντιπα΄λων τη στιγμή που ο εφοπλιστικός κόσμος που την στηρίζει παίζει το χαρτί του Πούτιν.

Ένα άλλο ερώτημα είναι τι γνώμη έχει η αμερικανική πρεσβεία για όλα αυτά. Γιατί υπηρέτης δυο αφεντάδων είναι δύσκολο να είσαι σε καιρό πολέμου.

Α.Χ

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ