Ακόμη ένας πληροφοριοδότης ευρωπαϊκών υπηρεσιών ασφαλείας πίσω από τρομοκρατικές επιθέσεις ακραίων ισλαμιστών στην Ευρώπη

Πληροφοριοδότης ή τρομοκράτης; Το επαναλαμβανόμενο μοτίβο

Ένας ακόμη πληροφοριοδότης ευρωπαϊκών υπηρεσιών ασφαλείας αποδείχθηκε ότι βρισκόταν πίσω από τρομοκρατικές επιθέσεις ακραίων ισλαμιστών στην καρδιά της Ευρώπης.

Ισπανικά μέσα ενημέρωσης επιβεβαίωσαν ότι ο Αμπντελμπακί Ες Σάτι, που θεωρείται ο εγκέφαλος της επίθεσης με 16 νεκρούς στη Βαρκελώνη, παρείχε πληροφορίες στις ισπανικές μυστικές υπηρεσίες (CNI) έναντι αμοιβής, ακόμη και λίγες ώρες πριν από την επίθεση.

Πρόκειται για το επαναλαμβανόμενο μοτίβο που συναντήσαμε στους δράστες του Σαρλί Εμπντό, στις επιθέσεις του 2015 στο Παρίσι , στη λεγόμενη «επίθεση των Χριστουγέννων» στο Βερολίνο και πιο πρόσφατα στις 22 Μαρτίου στο Μάντσεστερ.

Επίσης ο Ες Σάτι φέρεται να συνδεόταν με πυρήνες της Αλ Κάιντα που πραγματοποιήσαν τη βομβιστική επίθεση στο σιδηροδρομικό σταθμό της Μαδρίτης το Μάρτιο του 2004.

Οι τρομοκράτες δηλαδή, οι οποίοι με τις πράξεις τους δίνουν την αφορμή για τη δημιουργία ενός οργουελικού αστυνομικού κράτους (και στη συγκεκριμένη περίπτωση δυναμίτισαν και το πολιτικό κλίμα πριν από το δημοψήφισμα της Καταλονίας) τυχαίνει να είναι συνεργάτες του ίδιου κράτους.

Ο Αμπντελμπακί Ες Σάτι βρέθηκε νεκρός τον Αύγουστο καθώς ετοίμαζε εκρηκτικούς μηχανισμούς για μια ακόμη επίθεση.


Άρης Χατζηστεφάνου
Εφημερίδα Πριν – 26/11/2017

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ