τράμπ ερντογάν

Πλήρης ταύτιση Τραμπ – Ερντογάν: «Το PKK πιο επικίνδυνο από τον ISIS»

Του Άρη Χατζηστεφάνου

Αν υπάρχει ένα καλό με τον πρόεδρο Τραμπ είναι ότι λέει ανοιχτά αυτό που σκέφτονταν όλοι οι προκάτοχοί του αλλά δεν τολμούσαν να εκφράσουν δημόσια. Τώρα ήρθε η στιγμή να αποκαλύψει ότι για τις ΗΠΑ η κουρδική οργάνωση PKK ίσως να «αποτελεί μεγαλύτερη απειλή τρομοκρατίας σε σχέση με το Ισλαμικό Κράτος».

To PKK «δεν είναι άγγελοι» είναι «εξίσου σκληροί με τον ISIS» σημείωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Καμία έκπληξη δεν πρέπει να προκαλεί φυσικά μια τέτοια δήλωση. Διαδοχικοί πρόεδροι των ΗΠΑ και από τις δυο παρατάξεις στήριζαν για δεκαετίες ομάδες τζιχαντιστών τις οποίες χρησιμοποιούσαν σαν ανάχωμα σε εχθρικές δυνάμεις. Οι Μουτζαχεντίν μετά την εισβολή της πρώην ΕΣΣΔ στο Αφγανιστάν, η Αλ Κάιντα μετά το βομβαρδισμό της Λιβύης αλλά και ο ISIS αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα των εξτρεμιστικών ομάδων που σε διαφορετικές φάσεις της ύπαρξής τους δημιουργήθηκαν εξοπλίστηκαν ή απλώς συνεργάστηκαν με τις ΗΠΑ.

Αντίθετα οργανώσεις με κοσμικά χαρακτηριστικά και αριστερό ή μαρξιστικό παρελθόν αποτελούσαν πάντα τους πραγματικούς εχθρούς του αμερικανικού πολιτικού, οικονομικού και στρατιωτικού κατεστημένου.

Η τελευταία δήλωση του Τραμπ έρχεται να μας υπενθυμίσει πως όχι μόνο η «αντιπαράθεση» των ΗΠΑ με την Τουρκία είναι σε μεγάλο βαθμό τεχνητή και μπορεί να σταματήσει ανά πάσα στιγμή αλλά ότι όσοι δημιουργούν ανίερες συμμαχίες με την Ουάσινγκτον κάποια στιγμή θα το πληρώσουν ακριβά, εάν χάσουν την αξία χρήσης τους για την υπερδύναμη.

Και δεν αναφερόμαστε τόσο στους Κούρδους όσο σε «αριστερούς» και δεξιούς πίστεψαν ότι η Ελλάδα θα είναι ο νέος «εκλεκτός« σύμμαχος της Ουάσινγκτον απέναντι στην Τουρκία.

Προς το παρόν δεν μπορούμε παρά να παραφράσουμε την δήλωση του Τραμπ σημειώνοντας ότι οι ΗΠΑ αποτελούν πολύ μεγαλύτερη απειλή τρομοκρατίας σε σχέση με τον ISIS.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ