Χουάν Γκουαϊδό Βενεζουέλα

Πήραν τον Γκουαϊδό με τις καρέκλες σε εστιατόριο στη Βενεζουέλα

Πελάτες εστιατορίου και υποστηρικτές του κυβερνώντος κόμματος στην πόλη Σαν Κάρλος της Βενεζουέλας άρχισαν να πετάνε αντικείμενα στον επίδοξο πραξικοπηματία Χουάν Γκουαϊδό όταν τον είδαν να εισέρχεται στο χώρο.

Σε αρκετά βίντεο που κυκλοφόρησαν ο αυτοανακυρηχθής «πρόεδρος» της Βενεζουέλας εμφανίζεται να φεύγει πανικόβλητος από το εστιατόριο και να επιβιβάζεται σε αυτοκίνητο ενώ ο κόσμος εξακολουθεί να του πετά αντικείμενα.

Ο άνθρωπος που επέλεξαν (και στη συνέχεια εγκατέλειψαν) οι ΗΠΑ για να ανατρέψει τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο κατηγορείται από μεγάλη μερίδα του πληθυσμού στη Βενεζουέλα ως συνένοχος της Ουάσιγκτον για την επιβολή οικονομικών κυρώσεων που σύμφωνα με έρευνες έχουν στοιχίσει τη ζωή δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων. Υπενθυμίζεται ότι το ΔΝΤ απέρριψε αίτημα της Βενεζουέλας για τη χορήγηση έκτακτης ενίσχυσης πέντε δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αντιμετώπιση των τραγικών συνθηκών που αντιμετωπίζει η χώρα λόγω της πανδημίας του κορονοϊου, με το πρόσχημα ότι δεν είναι ξεκάθαρο ποια είναι η νόμιμη κυβέρνηση της χώρας.

Να σημειωθεί πάντως ότι ακόμη και οι ΗΠΑ που για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια φιλοξένησαν τη διάσκεψη του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών στο Λος Άντζελες απέφυγαν να τον προσκαλέσουν.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ