Η νομοθεσία που έχει εισαχθεί την τελευταία δεκαπενταετία για την αντιμετώπιση της «τρομοκρατίας» είναι ίσως η ισχυρότερη ένδειξη για την ολοένα εντεινόμενη έκπτωση των ελευθεριών, των εγγυήσεων και των δικαιωμάτων που η φιλελεύθερη δημοκρατία κάποτε φαντάστηκε.

Η Μαρινίκη Αλεβιζοπούλου και ο Αυγουστίνος Ζενάκος, παρουσιάζουν στο περιοδικό Unfollow ένα εξαιρετικό κείμενο για όσα “ανεπαισθήτως” επιβλήθηκαν στην ελληνική κοινωνία με πρόσχημα την πάταξη των τρομοκρατών.

Με αφορμή το ρεπορτάζ και την ανάλυσή τους οι δυο δημοσιογράφοι του Unfollow και η κάμερα της Infowar Productions επισκέφθηκαν τους δικηγόρους Γιάννα Κούρτοβικ, Άννυ Παπαρρούσου και Δημήτρη Κατσαρή, που έδωσαν μια πλήρη εικόνα του των τρομονόμων και της τρομο-υστερίας που επικράτησε μέσα και έξω από τις αίθουσες των δικαστηρίων.

Πολιτικά εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου

Πολιτικά εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου: Το εξωφρενικό παράδοξο της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας. Συνεντεύξεις με τους Γιάννα Κούρτοβικ, Άννυ Παπαρρούσου, Δημήτρη Κατσαρή. Με αναφορές στις δίκες της 17 Νοέμβρη, της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς και του Τάσου Θεοφίλου, μια σε βάθος επεξήγηση των κρίσιμων προβλημάτων όλου του αντιτρομοκρατικού νομικού πλαισίου και των κινδύνων που παρουσιάζει για τις δημοκρατικές εγγυήσεις και ελευθερίες.Για μια περαιτέρω εξιστόρηση και ανάλυση της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας και της σχετικής νομολογίας, διαβάστε επίσης, στο UNFOLLOW Δεκεμβρίου που κυκλοφορεί στα περίπτερα: http://unfollow.com.gr/print-edition/… Έρευνα / συνεντεύξεις: Μαρινίκη Αλεβιζοπούλου & Αυγουστίνος ΖενάκοςVideo: Άρης ΧατζηστεφάνουΠαραγωγή: UNFOLLOW & Infowar Productions

Posted by Unfollow on Thursday, December 8, 2016

Διαβάστε το ρεπορτάζ της Μαρινίκης Αλεβιζοπούλου και του Αυγουστίνου Ζενάκου στο Unfollow που κυκλοφορεί