Συζήτηση για την κατάσταση στο πανεπιστήμιο αλλά και το ρόλο των κυρίαρχων ΜΜΕ στον πόλεμο λάσπης εναντίον των φοιτητών και της απεργιακής επιτροπής ΕΚΠΑ, διοργανώνεται την Παρασκευή στις 15:00 στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ομιλητές:

Μέλη Απεργιακής Επιτροπής
Άρης Χατζηστεφάνου, δημοσιογράφος
Νίκος Θεοχαράκης, καθηγητής Οικονομικού Νομικής

Η Συντονιστική Επιτροπή Κατάληψης Νομικής και η Απεργιακής Επιτροπή ΕΚΠΑ εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση

“Τη Δευτέρα 18/11 και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η Γενική Συνέλευση του διοικητικού προσωπικού του ΕΚΠΑ κοινοποιήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες μοριοδότησης από το ΑΣΕΠ. Πέρα από την οριζόντια κατάργηση κλάδων (φύλακες και προσωπικό Η/Υ) καθώς και των πειθαρχικών διώξεων στους μη απογραφέντες διοικητικούς, οι πίνακες αυτοί θέτουν σε διαθεσιμότητα 498 εργαζόμενους του ΕΚΠΑ από βιβλιοθήκες, γραμματείες, τεχνικές υπηρεσίες και υπηρεσίες φοιτητικής μέριμνας κ.ά.

Κατ’ αρχάς είναι φανερό ότι το ίδρυμα υπό αυτές τις συνθήκες θα εμφανίσει σοβαρά προβλήματα λειτουργίας χωρίς να μπορέσει να αναπληρώσει αυτές τις θέσεις εργασίας. Δηλαδή πρόκειται για ένα πανεπιστήμιο που θα υπολειτουργεί, ανοίγοντας αφενός το δρόμο στις εργολαβίες και την ιδιωτική πρωτοβουλία και αφετέρου σε περαιτέρω αναδιαρθρωτικές κινήσεις στο χώρο της εκπαίδευσης (βλ. Σχέδιο Αθηνά 2) με συγχωνεύσεις και καταργήσεις διοικητικά απομειωμένων τμημάτων και σχολών.

Όλα αυτά αποτελούν επίθεση στο δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα του πανεπιστημίου, υποθηκεύοντας το μέλλον μας, μετακυλίοντας το κόστος σπουδών στους φοιτητές, πετώντας παράλληλα εκατοντάδες εργαζομένους στο δρόμο και εντείνοντας τις επισφαλείς σχέσεις εργασίας στο πανεπιστήμιο.”

Σχετικά θέματα:
Δεν μπαίνουν στις αίθουσες με τα ΜΑΤ
Μετά την ΟΝΝΕΔ ρίχνουν τα μεγάλα ΜΜΕσα κατά των απεργών