Pick your own Brexit

«Pick your own Brexit». Παίξε το μέλλον της Βρετανίας σε ηλεκτρονικό παιχνίδι

Σε μορφή παιχνιδιού παρουσίασε το Bloomberg τα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η Τερέζα Μέι εν όψει Brexit.

Στο παιχνίδι Pick your own Brexit ο παίκτης καλείται να αποφασίσει αν θα αντικαταστήσει την Μέι με κάποιον άλλο ηγέτη,  αν θα συμμετάσχει κανονικά στις συνεδριάσεις, αν θα προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις ή αν θα αποδεχτεί ευκολότερα τους όρους.

Κάθε επιλογή οδηγεί σε ένα νέο δίλημμα, καθώς ο παίκτης πρέπει να αντιμετωπίσει τις αντιδράσεις τόσο από την πλευρά της Ε.Ε., όσο και στο εσωτερικό της χώρας.

Ήδη από την αρχή του παιχνιδιού το Bloomberg προειδοποιεί ότι ο βαθμός δυσκολίας θα είναι πολύ μεγάλος: «Το Brexit δεν είναι απλό. Η βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, δίνει τον καλύτερό της εαυτό. Θα μπορούσες να τα πας καλύτερα; Ίσως η απάντηση βρίσκεται σε ένα νέο πρωθυπουργό ή σε μία διαφορετική προσέγγιση της Ε.Ε.

»Έχεις την ευκαιρία να παίξεις όσες φορές θέλεις, κάνοντας κάθε φορά διαφορετικές επιλογές και να δεις αν μπορείς να χαράξεις το δικό σου δρόμο προς το ιδανικό για σένα Brexit -είτε είναι δύσκολο είτε εύκολο- ή ίσως και να το σταματήσεις εντελώς…».

Το παιχνίδι αναπαράγει φυσικά ορισμένες από τις κυρίαρχες θέσεις για τις σχέσεις της Βρετανίας με την ΕΕ ενώ περιορισμένος είναι ο παράγοντας “ψηφοφόροι” που πήραν και την αρχική απόφαση για την έξδοο.

Δεν παύει όμως να έχει… πλάκα.

Μπορείτε να παίξετε το παιχνίδι εδώ.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ