τζιν γουάιλντερ

Ποια ταινία του Τζιν Γουάιλντερ σκέφτεται ο Πρετεντέρης όταν βλέπει τον Μαρινάκη;

«Η εικόνα των διαφόρων υπέρβαρων υποψηφίων καναλαρχών με μπλουζάκια και βαλιτσάκια που προσέρχονται να συμμετάσχουν σε μια εξευτελιστική (γι’ αυτούς) διαδικασία είναι αντάξια ταινίας του μακαρίτη Τζιν Γουάιλντερ» έγραφε ο Γιάννης Πρετεντέρης κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Και όλοι καταλάβαιναν βέβαια ποιος είναι ο υπέρβαρος με το μπλουζάκι.

Από τότε βέβαια τα πράγματα άλλαξαν καθώς ο Πρετεντέρης, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, διεκδικεί διευθυντικό ρόλο στον όμιλο που ελέγχει πλέον ο Μαρινάκης. (Διαβάστε παρακάτω και τι γράφει το Βήμα της Κυριακής).

Το ερώτημα βέβαια που μένει αναπάντητο έκτοτε είναι ποια ταινία του Τζιν Γουάιλντερ, είχε στο μυαλό του ο γνωστός σχολιαστής.

Μια πρόχειρη αναζήτηση στο όνομα Τζιν Γουάιλντερ φέρνει στα αποτελέσματα της Google τη θρυλική σκηνή από την ταινία “Τα πάντα γύρω από το σεξ”, όπου ο ήρωας ερωτεύεται και έχει ερωτικές σχέσεις με ένα πρόβατο.

Αρκετά ψηλά στη λίστα φιγουράρει και η ταινία Young Frankenstein όπου κυριαρχούν οι φιγούρες του καλοκάγαθου τέρατος και του καμπούρη υπηρέτη Ίγκορ (ή Άιγκορ), ο οποίος εκπληρώνει όλες τις εντολές του αφεντικού του… αν και όχι με μεγάλη επιτυχία.
gene wilder frankenstein

Λόγω τίτλου θα μπορούσαμε να θυμηθούμε φυσικά και την ταινία Δεν βλέπω τίποτα δεν ακούω τίποτα, που θυμίζει περισσότερο τον τρόπο με τον οποίο ο ΔΟΛ και το Mega απέκρυπταν τις πραγματικές εξελίξεις της οικονομικής κρίσης – όπως ο ίδιος ο Πρετεντέρης έχει παραδεχθεί δημόσια.

Οι παλαιότεροι θα θυμούνται ίσως και την ταινία Quackser Fortune Has a Cousin in the Bronx (1970) στην οποία ο πρωταγωνιστής μαζεύει την κοπριά αλόγων και την πουλάει σαν λίπασμα για λουλούδια αλλά οδηγείται στην καταστροφή όταν η εποχή του τον ξεπερνάει και η κυκλοφορία αλόγων απαγορεύεται στο κέντρο των πόλεων.

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι ακόμη και η πιο εξωφρενική κωμωδία του Τζιν Γουάιλντερ δεν μπορεί να συγκριθεί με το πρόσφατο άρθρο που διαβάσαμε στο Βήμα της Κυριακής για τον Μαρινάκη. Απολαύστε υπεύθυνα:

«Ο νέος ιδιοκτήτης κ. Ευάγγελος Μαρινάκης είναι εφοπλιστής, απόλυτα εξωστρεφής, όπως επιβάλλουν οι ναυτιλιακές δραστηριότητες που ασκεί, ζυμωμένος σε καθαρά ανταγωνιστικό περιβάλλον, έχει παράσταση του σύγχρονου κόσμου και οραματίζεται έναν οικονομικά υγιή εκδοτικό οργανισμό – τη μόνη συνθήκη που εγγυάται πραγματικά την ανεξαρτησία των μέσων ενημέρωσης – και ικανό να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και στις απαιτήσεις των καιρών μας.

Επιπλέον, δεν ασκεί άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες στην Ελλάδα, δεν είναι εργολάβος, ούτε προμηθευτής του Ελληνικού Δημοσίου, δικαιούται με άλλα λόγια να δηλώνει υπέρμαχος της πολυφωνίας και της ανεξάρτητης, ελεύθερης έκφρασης».

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ