Ad image

Παρουσίαση στην Πάτρα του «Προπαγάνδα και Παραπληροφόρηση στο Ίντερνετ» – 1η Δεκεμβρίου

aris chatzistefanou bw Παρουσίαση στην Πάτρα του νέου βιβλίου του Άρη Χατζηστεφάνου «Προπαγάνδα και Παραπληροφόρηση στο Ίντερνετ» αύριο, Δευτέρα 1η Δεκεμβρίου στο βιβλιοπωλείο Πίξελ Books.
2 λεπτα

Το βιβλιοπωλείο Πίξελbooks και οι Εκδόσεις Τόπος προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Άρη Χατζηστεφάνου «Προπαγάνδα και Παραπληροφόρηση στο Ίντερνετ», στην Πάτρα τη Δευτέρα 1η Δεκεμβρίου στις 7μμ (Πίξελ Books, Κανακάρη 185).

Ο Άρης Χατζηστεφάνου και η δημοσιογράφος Μαριάννα Τζιαντζή θα συνομιλήσουν με τους αναγνώστες.

To event της εκδήλωσης στο Facebook εδώ.

patra last Παρουσίαση στην Πάτρα του νέου βιβλίου του Άρη Χατζηστεφάνου «Προπαγάνδα και Παραπληροφόρηση στο Ίντερνετ» αύριο, Δευτέρα 1η Δεκεμβρίου στο βιβλιοπωλείο Πίξελ Books.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Ήταν ο Σωκράτης το πρώτο τρολ της ιστορίας; – Γιατί ένα ισραηλινό μποτ “αυτομόλησε” και άρχισε να επιτίθεται στο Τελ Αβίβ; – Ποιες μορφές παραπληροφόρησης κρύβονται στους χάρτες της Google, σε βιντεοπαιχνίδια και στον αλγόριθμο του Netflix ή του TikTok; – Πώς η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης από μηχανές αναζήτησης μπορεί να “σκοτώσει” το διαδίκτυο αλλά και τη δημοσιογραφία όπως τη γνωρίζαμε μέχρι σήμερα; Είμαστε πράγματι εγκλωβισμένοι σε “θαλάμους ιδεολογικής αντηχησης” οπού δικές μας απόψεις;

Στο βιβλίο αυτό, συνέχεια του Προπαγάνδα και Παραπληροφόρηση. Πώς τις εντοπίζουμε (2022), ο δημοσιογράφος Άρης Χατζηστεφάνου προσφέρει ένα εγχειρίδιο για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση οργανωμένων μορφών χειραγώγησης της κοινής γνώμης στο ίντερνετ. Εξετάζει τους τρόπους που οι αλγόριθμοι και τα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα, όπως το ChatGPT, προωθούν στερεότυπα και αναπαράγουν τις κυρίαρχες αφηγήσεις. Παράλληλα, αμφισβητεί τους τεχνοφοβικούς μύθους που βλέπουν σε κάθε τεχνολογική εξέλιξη έναν εχθρό αντί για ένα εργαλείο απελευθέρωσης του ανθρώπου.

Μοιράσου το

Γίνε μέλος του INFO-WAR

Γίνε συνδρομητής με όποιο ποσό θέλεις και βοήθησέ το INFO-WAR να συνεχίσει.