Οι Εκδόσεις Κουκκίδα/Πόρτες προσκαλούν σε εκδήλωση γνωριμίας με το μεξικανό συγγραφέα Χουάν Βιγιόρο και το έργο του την Τετάρτη 14 Ιουνίου στις 8.30 μ.μ. στη Στοά του Βιβλίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ ΛΕΑ .

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του «Οι ‘Ενοχοι», ο συγγραφέας θα συνοµιλήσει µε τον µεταφραστή Νίκο Πρατσίνη για τη λογοτεχνία και, συγκεκριµένα, για τα έργα του που έχουν µεταφραστεί στα ελληνικά – σηµειωτέον ότι είναι ένας διεισδυτικός στοχαστής όσο αφορά το ψηφιακό κόσµο, τα MMΕ και τη σχέση τους µε την ιστορία.

Επίσης, την Τρίτη 13 Ιουνίου, από τις 12.00 έως τις 13.00, ο Χουάν Βιγιόρο θα βρίσκεται στο Books Plus/Art & Coffee (Πανεπιστημίου 37, Αθήνα) και θα υπογράφει αντίτυπα του βιβλίου του.

Λίγα λόγια για το βιβλίο «Οι Ένοχοι»:

Από τη σημειολογία μιας ιγκουάνας που γίνεται κατοικίδιο και την απογοήτευση ενός τραγουδιστή μαριάτσι ως την προσπάθεια ενός Αμερικανού δημοσιογράφου να έρθει σε επαφή με την αυθεντικότητα της μεξικάνικης πραγματικότητας και τους εφιάλτες ενός επαγγελματία ποδοσφαιριστή, ο Βιγιόρο αποκαλύπτει τις βαθιές πληγές και τον παραλογισμό της ζωής στο Μεξικό. Ένας δεξιοτέχνης της μεταμοντέρνας αφήγησης, ο Βιγιόρο μάς παρουσιάζει τους ήρωές του καθώς αναζητούν, συχνά ανεπιτυχώς, τον αυθεντικό εαυτό τους, αποδεχόμενοι και απαρνούμενοι διαρκώς αναμενόμενους ρόλους, με τον ίδιο τρόπο και την ίδια συχνότητα που και η μεξικάνικη ταυτότητα αλλάζει πρόσωπα.

Την Τετάρτη 14 Ιουνίου στις 8.30μ.μ.
στη Στοά του Βιβλίου (Αρσάκη 4, Αθήνα)