βορίδης

Παρέμβαση του διευθυντή της Καθημερινής στο ισραηλινό λόμπι καταγγέλλει… το ισραηλινό λόμπι

Του Άρη Χατζηστεφάνου

Την πληροφορία ότι ο διευθυντής της εφημερίδας Καθημερινή επικοινώνησε το 2011 με τον Σάμπυ Μιωνή, πρώην εκπρόσωπο Τύπου των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, για να του ζητήσει να περιορίσει τις αντιδράσεις για την υπουργοποίηση του ακροδεξιού Μάκη Βορίδη από την κυβέρνηση Παπαδήμου, καταθέτει ο ίδιος ο Μιωνή.

Συγκεκριμένα σε άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών αναφέρει: «Το ότι η προσπάθεια ξεπλύματος του Βορίδη έχει αρωγό την ιστορική εφημερίδα «Καθημερινή», σίγουρα θα ξάφνιασε πολλούς. Ομως εμένα δεν μου προκαλεί εντύπωση διότι ο διευθυντής της συγκεκριμένης εφημερίδας με είχε πάρει προσωπικά τηλέφωνο, στις 10 Νοεμβρίου του 2011, όταν η εβραϊκή κοινότητα της Γερμανίας είχε στείλει επιστολή διαμαρτυρίας στον Λουκά Παπαδήμο για την υπουργοποίηση του Βορίδη.
Μου είχε ζητήσει, «για το καλό της χώρας», να κάνω ό,τι μπορώ για να μην υπάρχουν τέτοιου είδους διαμαρτυρίες. Φυσικά και η απάντησή μου δεν του άρεσε καθόλου. Όμως η απάντησή μου τιμούσε τη μνήμη των έξι εκατομμυρίων θυμάτων του Ολοκαυτώματος και στη μνήμη αυτών, εμείς οι Εβραίοι, δεν ξεπλένουμε ρατσιστές και αντισημίτες».

Θυμίζουμε ότι ο Σάμπυ Μιωνή είχε προνομιακή θέση στα τηλεοπτικά παράθυρα και τις σελίδες του Ομίλου Αλαφούζου την περίοδο της σφαγής που πραγματοποίησε ο ισραηλινός στρατός εναντίον των ακτιβιστών του Στόλου της Ελευθερίας, που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στην αποκλεισμένη Γάζα.

Η παρέμβαση του Σάμπυ Μιωνή, ο οποίος στο κείμενό του συνδέει άμεσα τον Μάκη Βορίδη με τις πιο σκοτεινές στιγμές του αντισημιτισμού και του ναζισμού στην Ελλάδα, έχει ιδιαίτερη σημασία. Η βασική θέση του κειμένου του όμως, ότι η στήριξη που παρέχει ο Βορίδης προς το Ισραήλ είναι ψευδεπίγραφη, δεν ευσταθεί.

Εδώ και δεκαετίες οι πιο ακραίοι αντισημίτες, ακροδεξιοί, φασίστες αλλά ακόμη και ναζιστές της Ευρώπης στηρίζουν, στη συντριπτική πλειονότητά τους, το κράτος του Ισραήλ. Ο Ιός της Κυριακής είχε αναδείξει αυτό το φαινόμενο ήδη από το 2005, και έκτοτε λαμβάνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις.

Συμπτωματικά αυτό ακριβώς ήταν και το θέμα μιας εξαιρετικής και απολαυστικής ανάλυσης που παρουσίασε πρόσφατα το Al Jazeera με τίτλο «γιατί οι αντισημίτες λατρεύουν το Ισραήλ». Οι αγγλομαθείς αξίζει να την παρακολουθήσουν μέχρι το τέλος.

Αυτή είναι δυστυχώς κύριε Μιωνή οι σύμμαχοι του κράτους του Ισραήλ στην Ευρώπη και την Αμερική. Οι φασίστες, οι ναζιστές, οι οπαδοί του τραμπ και της Κού Κλουξ Κλάν. Με αυτούς μοιράζεστε τις ίδιες αξίες και ιδανικά.

Αντε και με τον ΣΥΡΙΖΑ.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ