Οι Αδέσποτες Σκύλες επιστρέφουν με την παράστασή τους «Βαλς των Βρώμικων Δρόμων» στο Θέατρο Νέου Κόσμου από 14 Οκτώβρη.

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο, στις 12 τη νύχτα, εκεί που πέφτει η σιωπή, αυτές θα ξεκινάνε το τραγούδι τους.

Είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά.

Η παράσταση είναι εμπνευσμένη από όλους εκείνους που σε οποιαδήποτε εποχή και τόπο, με οποιονδήποτε τρόπο απάντησαν σε αυτό που τους καταπίεζε δημιουργώντας χίλιες ερωτήσεις. Aπό όλους εκείνους που τόλμησαν να σταθούν και να υπερασπιστούν τη γη και την ελευθερία, που πίστεψαν ότι γίνεται και το έκαναν, χωρίς καμια βεβαιότητα επιτυχίας.

Από όλα εκείνα τα σώματα που επιμένουν να κρατούν στην κορυφή το κεφάλι κι ας έχουν ένα ζυγό που τους βαραίνει το σβέρκο. Από όλους εκείνους που χωρίς δισταγμό βοήθησαν όπως μπορούσαν τον άλλο, τον ξένο, τον απέναντι. Από όλους εκείνους που έστω για μια στιγμή αμφισβήτησαν τα δεδομένα ακόμα και τις μεγαλύτερες βεβαιότητές τους, από όλους εκείνους που γεύτηκαν έστω για μια στιγμή την προσωπική επαφή με την ζωή και τον κόσμο έξω από την παραδεδομένη εικόνα.

Το «Βαλς των Βρώμικων Δρόμων» είναι η παραστάσιμη φόρμα που η ομάδα χρησιμοποιεί ως όχημα για να μιλήσει για την κοινωνικοπολιτική πραγματικότητα. Πρόκειται για μια παράσταση σαν συναυλία. Στην σκηνή 5 γυναίκες ηθοποιοί και 3 άντρες μουσικοί.

Στο «Βαλς των Βρώμικων Δρόμων» ακούγονται αποσπάσματα από έργα των: Μπέκετ, Πεσσόα, Γκαλεάνο, Μπρεχτ, Καμύ καθώς και πρωτότυπα κείμενα της Ντίνας Καφτεράνη. Η μουσική σύνθεση της πρωτότυπης μουσικής ανήκει στον Άγγελο Αγγελίδη.

Οι Αδέσποτες Σκύλες είναι μια αυτοργανωμένη μουσικοθεατρική ομάδα που ξεκίνησε το 2008. Λειτουργούν με παπούτσι (ελεύθερη συνεισφορά) υποστηρίζοντας την ελεύθερη πρόσβαση στην τέχνη και είναι δίπλα σε κάθε αυτοργανωμένο εγχείρημα.

Σκηνοθεσία-Δραματουργία: Ντίνα Καφτεράνη
Μουσική σύνθεση: Άγγελος Αγγελίδης
Επιμέλεια κίνησης: Χρυσάνθη Μπαδέκα
Δραματουργικό υλικό: Αδέσποτες Σκύλες
Φωτισμοί: Αδάμ Τσαπέκος
Σκηνικά-Κοστούμια: Αδέσποτες Σκύλες
Κατασκευή κοστουμιών: Mύρα Μεϊμάρη
Φωτογραφίες: Πάρις Ξυνταριανός Τσιροπινάς

Οι Αδέσποτες Σκύλες: Δήμητρα Γκλιάτη, Νάντια Καβουλάκου, Ντίνα Καφτεράνη, Τατιάνα Άννα Πίττα, Ανθούλα Χαιροπούλου
Μουσικοί: Ηλεκτρική κιθάρα: Άγγελος Αγγελίδης Τύμπανα: Λέανδρος Φράτνικ/Κρίτων Μπελλόνιας Κόντρα μπάσο: Στάθης Διαμαντίδης