Η Πηγή Δημητρακοπούλου επανέρχεται με ένα ακόμη έργο-πρόκληση, το Lebensraum (Ζωτικός χώρος), από τις 13 Δεκεμβρίου στη θεατρική σκηνή του FAUST.

Δύο άντρες συναντιούνται στη σκηνή ενός θεάτρου. Ο ένας είναι ο Χειριστής του Πειράματος, ο άλλος προσφέρεται να γίνει πειραματόζωο έναντι αμοιβής. Όλα μοιάζουν σχεδόν αστεία, ώσπου κάποια στιγμή τα πράγματα “στραβώνουν” και το Πειραματόζωο έρχεται αντιμέτωπο με την ηθική του.

Πόση διαπραγμάτευση του είναι επιτρεπτή; Και πόσο μπορούν να αντέξουν οι θεατές τη θεατρική σύμβαση και να παραμείνουν “θεατές”;

Πρόκειται για ένα έργο-πείραμα που καταργεί τα όρια ανάμεσα στους ηθοποιούς και το κοινό, στην αθωότητα και την ενοχή, στην κωμωδία και το θρίλερ, στην αλήθεια και το ψέμα. Το έργο έχει ως αφετηρία την ναζιστική επεκτατική θεωρία του Ζωτικού Χώρου (Lebensraum) και την μεταγράφει εφιαλτικά στο σήμερα.

Το Lebensraum του Θανάση Τριαρίδη ήδη αποτελεί έναν ασυνήθιστο φαινόμενο της σύγχρονης ελληνικής δραματουργίας, καθώς ξεκίνησε τις παραστάσεις του στο Βερολίνο (μεταφρασμένο στα γερμανικά-σε σκηνοθεσία της Έλενας Σωκράτους) και ταξίδεψε σε τρεις χώρες και εφτά πόλεις, δημιουργώντας κυριολεκτικά το αδιαχώρητο, όπου κι αν παίχτηκε.

Παραστάσεις: Δευτέρα & Τρίτη στις 21.00
στο FAUST (Αθηναΐδας 12 & Καλαμιώτου 11)
Διάρκεια παράστασης: 75 λεπτά
Τιμή εισιτηρίου: 12€, 10€ (μειωμένο/φοιτητικό), 5€ (Ανέργων/ΑμεΑ)

Κείμενο: Θανάσης Τριαρίδης / Σκηνοθεσία: Πηγή Δημητρακοπούλου
Σκηνικά: Κώστας Παππάς / Κοστούμια: Μαρία Κοντοδήμα
Φωτισμοί: Κοραής Δαμάτης / Επιμέλεια κίνησης: Βαγγέλης Πιτσιλός
Παίζουν: Πάνος Ζουρνατζίδης, Σήφης Πολυζωίδης