Η θεατρική ομάδα πείρα(γ)μα παρουσιάζει την παράσταση «Η δίκη του Μπρεχτ», σε σκηνοθεσία της Αγγελικής Κασόλα από τις 12 Δεκεμβρίου στο ΤΡΙΚΥΚΛΟ UPSTAGE.

Η ανάκριση του Μπέρτολτ Μπρεχτ από την Επιτροπή Αντιαμερικανικών Ενεργειών του Κονγκρέσου. Μία δίκη που θα ήταν κωμική, αν δεν ήταν τόσο δραματικά επικίνδυνη. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε θεατρική απόδοση.

Πολλοί δεν γνωρίζουν ότι ένας από τους σπουδαιότερους συγγραφείς του 20ου αιώνα, ο βαυαρός Μπέρτολτ Μπρεχτ (1898-1956), βρέθηκε στο στόχαστρο του FBI τα χρόνια της παραμονής του στις ΗΠΑ όπου κατέληξε κυνηγημένος από τον Χίτλερ, όπως και το ότι κλήθηκε να «καταθέσει ως μάρτυρας» στις 30 Οκτωβρίου 1947, στην διαβόητη Επιτροπή Αντιαμερικανικών Ενεργειών του Κογκρέσου (H.U.A.C), που παρέμεινε ενεργή με διάφορες παραλλαγές σε όλα τα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου.

Η ομάδα πείρα(γ)μα, μετά από μελέτη δεκάδων σελίδων που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τα αρχεία των ψυχροπολεμικών δικών της Επιτροπής Αντιαμερικανικών Ενεργειών (ταυτισμένες με τον «μακαρθισμό»), και ειδικά εκείνες που αφορούσαν στο «κυνήγι μαγισσών» εντός της Κινηματογραφικής Βιομηχανίας του Χόλλυγουντ, καθώς και των φακέλων πολλών καλλιτεχνών που -όπως και ο Μπρεχτ- βρέθηκαν στο στόχαστρο του FBI, παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε θεατρική απόδοση την ανάκριση του Μπέρτολτ Μπρεχτ.

Ξέφρενη παράσταση, με κωμικοτραγική διάθεση, αφιερωμένη στην υπεράσπιση της Ελευθερίας του Λόγου και τους πρόσφυγες όπου γης. Μία υπενθύμιση από τις σκοτεινές ημέρες του παρελθόντος για τις σκοτεινές ημέρες ενός μέλλοντος που ακόμα μπορεί και οφείλουμε να αποτραπεί…

Από τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου και κάθε Δευτέρα στις 21:00 στο ΤΡΙΚΥΚΛΟ UPSTAGE (Θ. Γεωμέτρου και Πυθέου, Ν. Κόσμος – Μετρό Αγ. Ιωάννης).

Είσοδος: Με ελεύθερη συνεισφορά
Διάρκεια παράστασης : 90 λεπτά
Κρατήσεις: τηλ: 2109232384, 6939669218 (συνιστάται τηλεφωνική κράτηση)

Μετάφραση/Σύνθεση Κειμένων-Οπτικοακουστικού υλικού/Σκηνοθεσία: Αγγελική Κασόλα
Πρόεδρος Επιτροπής Παρνέλ/Ανακριτής Στρίπλιγκ: Ειρήνη Μελά
Μπέρτολτ Μπρεχτ/ Διερμηνέας: Γιάννης Καρούνης
Πράκτορας του FBI Χουντ: Παναγιώτης Διαμαντόπουλος
Μυστικός πράκτορας: Ορέστης Γεωργίου
Σκηνικά/Κοστούμια: Ευτυχία Μαρία Ροδοπούλου
Μουσική Επιμέλεια/Φωτισμοί: ομάδα πείρα(γ)μα
Τεχνική Διεύθυνση: Σταύρος Χασιώτης
Φωτογραφίες: Γιώργος Αλιμήσης