Πάνω από 12 άτομα συνελήφθησαν στην Καλιφόρνια γιατί έδωσαν φαγητό σε άστεγους

Πάνω από 12 άτομα συνέλαβε το βράδυ της Κυριακής η αστυνομία στο Ελ Καγιόν της Καλιφόρνια με την κατηγορία ότι έδιναν φαγητό σε άστεγους, κάτι που έχει απαγορευτεί με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου από τον Οκτώβριο του 2017.

Η απαγόρευση αποφασίστηκε με το πρόσχημα του περιορισμού της έξαρσης της Ηπατίτιδας Α’, που πλήττει κυρίως άστεγους και τοξικοεξαρτημένους, λόγω της έλλειψης πρόσβασης σε χώρους και προϊόντα υγιεινής, όπως καθαρές τουαλέτες.

Μέχρι στιγμής περίπου 600 άτομα έχουν προσβληθεί από τη νόσο και το δημοτικό συμβούλιο θεώρησε ότι η λύση είναι ο περιορισμός της διαπροσωπικής επαφής με άστεγους, απαγορεύοντας τη διανομή φαγητού σε δημόσιους χώρους.

Σε μια πράξη πολιτικής ανυπακοής, η ομάδα «Break the Ban» διοργάνωσε διανομή πρωινού, φρούτων και προϊόντων υγιεινής σε ένα δημοτικό πάρκο. Μέσα σε μία ώρα η αστυνομία βρέθηκε εκεί και απειλούσε ότι θα συλλάβει όσους παραβίαζαν την απαγόρευση. Τελικά οι αστυνομικοί απήγγειλαν κατηγορίες για πλημμελήματα σε περισσότερα από 12 άτομα.

Παρ’όλα αυτά, η ομάδα προγραμματίζει αντίστοιχη δράση ξανά σε δύο εβδομάδες.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ