Θεσσαλονίκη πορεία χρυσός

Παγκόσμια ημέρα δράσης για τις Σκουριές: «Βούλιαξε» η Εγνατία

Μαζικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν το Σάββατο κάτοικοι από τη βόρεια Χαλκιδική και τις γύρω περιοχές, που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές.

Το συλλαλητήριο διοργανώθηκε από το Συντονιστικό Φορέων Σταγείρων Ακάνθου Χαλκιδικής και με τη συμμετοχή εκπροσώπων κομμάτων και φορέων από τη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η 9η Νοεμβρίου έχει οριστεί παγκόσμια ημέρα δράσης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στην Χαλκιδική.

Οι διαδηλωτές έφθασαν στη Θεσσαλονίκη με αυτοκίνητα και λεωφορεία, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της ΧΑΝΘ και στη συνέχεια, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης και της εταιρείας που πραγματοποιεί την επένδυση εξόρυξης χρυσού, συγκρότησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους.

Εκτός από το κάλεσμα για συμμετοχή στη Θεσσαλονίκη, σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και της Ευρώπης αλληλέγγυοι έδωσαν το παρόν ως ένδειξη συμπαράστασης απέναντι στον αγώνα που δίνουν οι κάτοικοι στις Σκουριές τα τελευταία χρόνια.

Σχετικά θέματα:
Παγκόσμια ημέρα ενάντια στην εξόρυξη στις Σκουριές
Στα Ελντοράντο του θανάτου

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ