Π. Παπακωνσταντίνου: Πρωτόγνωρη εδώ και μισό αιώνα η έκρηξη οργής στις ΗΠΑ (ηχητικό)

Η έκρηξη οργής και αυτός ο θυμός δεν είναι αποτέλεσμα μόνο της δολοφονίας στη Μινεάπολη, εκτίμησε ο αρθρογράφος στην «Καθημερινή» και αναλυτής διεθνών γεγονότων Πέτρος Παπακωνσταντίνου, μιλώντας στο ράδιο 98.4 του Ηρακλείου και τον Γιώργο Σαχίνη.

Αναφερόμενος στην χαοτική κατάσταση στις ΗΠΑ εδώ και πέντε 24ωρα, σημείωσε με νόημα πως μετά την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από την αστυνομία στη Μινεάπολη, οι ΗΠΑ βιώνουν μια από τις πλέον εκτεταμένες και γεωγραφικά αντιδράσεις, με πρωταγωνιστές τη μαύρη-καταπιεσμένη μειονότητα, αλλά με την συμμετοχή και λευκών και ισπανόφωνων — είτε προοδευτικών τμημάτων, είτε θυμάτων της βαθιάς ανισότητας που διογκώνει και το φυλετικό ζήτημα, αυτό που εδώ και δύο αιώνες οι ΗΠΑ δεν μπορούν να λύσουν επί της ουσίας, ιδίως για τον μαύρο πληθυσμό.

Ο Πέτρος Παπακωνσταντίνου σημείωσε πως φαίνεται πια ότι η κινητοποίηση γίνεται σε παναμερικανικό επίπεδο. Κατά τον ίδιο, αυτό το κλίμα θα παίξει αμφίπλευρο ρόλο στο δρόμο προς τις κάλπες για τις Προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, με την εργαλειοποίηση του με διαφορετική απεύθυνση. Για τον Τραμπ, ιδίως προς το «λευκό» του ακροατήριο, αλλά και για τους Δημοκρατικούς που δεν απέκλεισε πλέον να χρίσουν ως υποψήφια αντιπρόεδρο του Μπάιντεν μία μαύρη γυναίκα. Σημείωσε πως είναι άγνωστο αν αυτό μπορεί να αλλάξει το κλίμα των εκλογών, που όπως είπε, τελικά θα κερδίσει ή θα χάσει ο Τράμπ από τις δικές του ενέργειες και μόνο.

Πηγή: Νέα Κρήτη

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ