Παλαιστίνη

Π. Παπακωνσταντίνου: «Καθημερινότητα η σφαγή στη Παλαιστίνη»

Πηγή: neakriti.gr
Η νέα σφαγή στη Γάζα, αμάχων Παλαιστινίων, επιβεβαιώνει την φονική καθημερινότητα των Παλαιστινίων, από ένας κράτος που λειτουργεί ως τρομοκράτης, που αυτή την στιγμή στο Ισραήλ διαθέτει την πιο συντηρητική κυβέρνηση όλων των εποχών με τις ευλογίες των ΗΠΑ, όπου το μεγάλο ζήτημα μίας γενικευμένης ενδεχομένως ανάφλεξης οδηγεί στο Ιράν, λέει ο αρθρογράφος της «Καθημερινής» Πέτρος Παπακωνσταντίνου, μιλώντας στον 98.4.

Η Ελλάδα ως κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, δεν μπορεί στο όνομα γενικώς συμφερόντων της πατρίδας να σιωπά στη σφαγή αμάχων Παλαιστινίων, ούτε να συμπεριφέρεται ως «Πόντιος Πιλάτος», την ώρα που ο Ερντογάν με περισσή υποκρισία , επιχειρεί να εμφανιστεί ως προστάτης του διεθνούς και ανθρωπιστικού δικαίου στη περιοχή.

Υπάρχουν και όρια λέει ο δημοσιογράφος Πέτρος Παπακωνσταντίνου, στο λεγόμενο εθνικό συμφέρον στις προβολές ισχύος δυνάμεων στη περιοχή. Δεν μπορεί να μετέχουμε σε κοινές ασκήσεις με ένα κράτος που δολοφονεί αμάχους, ούτε πρόκειται οι ΗΠΑ να μας ρωτήσουν αν εμπλέξουν και τη βάση της Σούδας σε χτυπήματα κατά χωρών σε μια γενικευμένη τυχόν ανάφλεξη στη περιοχή.

Κατά τον ίδιο οι Παλαιστίνιοι ωθούνται να εγκαταλείψουν το αίτημα για χωριστή πατρίδα , που ούτως ή άλλως θα είναι κράτος μαριονέτα και να περάσουν στο αίτημα για πλήρη δικαιώματα στο ίδιο κράτος με το Ισραήλ, αναδεικνύοντας συνθήκες απαρτχάιντ.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ