νοπε

Ούτε συζήτηση για μετανάστες δεν δέχεται το Πανεπιστήμιο Αθηνών

Λίγες ημέρες μετά την άρνηση της σχολής ΝΟΠΕ του πανεπιστημίου Αθηνών να επιτρέψει συζήτηση για τα δικαιώματα των κρατουμένων ανακοινώθηκε ότι δεν δίνεται αίθουσα ούτε σε ημερίδα για την Παγκόσμια
Ημέρα του Μετανάστη.

Σε ανακοίνωσή της η ΛΑΕ καταγγέλει την απόφαση.

Ολόκληρο το κείμενο:

Η άρνηση και μάλιστα την τελευταία στιγμή, των οργάνων της Σχολής ΝΟΠΕ του Πανεπιστημίου της Αθήνας, να παραχωρήσουν αίθουσα για τη διεξαγωγή Ημερίδας της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑ.Ε.) ενόψει της Παγκόσμιας Μέρας του Μετανάστη, αποτελεί ένα επιπλέον πλήγμα στην ελευθερία της έκφρασης, χαρακτηριστικό της πολιτικής «αποστείρωσης» και της περαιτέρω συρρίκνωσης της έννοιας του πανεπιστημιακού ασύλου ως χώρου ελεύθερης διακίνησης των ιδεών που επιχειρείται από τις μνημονιακές δυνάμεις, στις οποίες συγκαταλέγεται πλέον με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η απόρριψη της αίτησης που υποβλήθηκε νομότυπα από φοιτητές της ΝΟΠΕ έγινε με επίκληση απόφασης γενικότερης άρνησης χορήγησης αιθουσών της ΝΟΠΕ για πολιτικές δραστηριότητες πέραν αυτών που αφορούν την πανεπιστημιακή κοινότητα.

Η προσπάθεια αποκλεισμού της ΛΑ.Ε., αλλά και του αποκλεισμού των ιδεών του ευρύτερου κινήματος αντίστασης στις μνημονιακές και αντιπροσφυγικές/αντιμεταναστευτικές πολιτικές της κυβέρνησης δεν θα περάσει!
Η Ημερίδα της ΛΑ.Ε. θα πραγματοποιηθεί κανονικά, το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, από τις 13.00 έως τις 16.00 και από τις 18.00 έως τις 21.00, στην ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) στην Αθήνα.

Παράλληλα, θα συνεχίσουμε να παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την περιφρούρηση του πανεπιστημιακού ασύλου ως χώρου ελεύθερης διακίνησης των ιδεών και των δημοκρατικών δικαιωμάτων που υπονομεύονται όλο και περισσότερο, παράλληλα με την γενικότερη εξαθλίωση της κοινωνίας!

Γραφείο Τύπου της ΛΑ.Ε.
14/12/2016

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ