Παπαδημητρίου

Όταν ο Μπάμπης είπε «μικρό» τον Μπογιόπουλο

Σε νέες περιπέτειες φαίνεται ότι ετοιμάζονται να οδηγήσουν τη χώρα μεγάλοι επιχειρηματίες που ελέγχουν σημαντικούς ομίλους μέσων ενημέρωσης.

Μετά την αποτυχημένη διερευνητική προσπάθεια που έγινε για να διαπιστωθεί αν θα μπορούσε να σχηματιστεί κυβέρνηση συνασπισμού της Χρυσής Αυγής με τη Νέα Δημοκρατία, τα ίδια συγκροτήματα στρέφουν τώρα τα πυρά τους στην Αριστερά.

Μιλώντας από τη ραδιοφωνική συχνότητα του εφοπλιστή Γιάννη Αλαφούζου, πρώην σύμβουλος μεγάλων τραπεζών, χαρακτήρισε την ΑΝΤΑΡΣΥΑ «παρατρομοκρατική πολιτική οργάνωση».

Το πείραμα της μεταπολίτευσης, η εποχή όπου οι ελληνικές πολιτικές ελίτ ανέχθηκαν την νομιμότητα των ριζοσπαστικών τμημάτων της Αριστεράς, φαίνεται ότι πλησιάζει στο τέλος της.

Η εποχή μας μάλιστα αρχίζει να θυμίζει έντονα ορισμένες πτυχές από τη δημοκρατία της Βαϊμάρης όταν επιχειρηματικοί κύκλοι ακύρωσαν τις δημοκρατικές διαδικασίες επιβάλλοντας την εξουσία τους με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και ανάγκασαν το πολιτικό κατεστημένο να ανεχτεί και στη συνέχεια να φέρει στην εξουσία το ναζιστικό μόρφωμα του Χίτλερ.

Η πρόσφατη βίαιη επίθεση της αστυνομίας στη συγκέντρωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η οποία αμφισβητούσε τις απαγορεύσεις συγκεντρώσεων του καθεστώτος Δένδια, αποτελεί εικόνα από το παρελθόν και ταυτόχρονα από το μέλλον.

Πρώτα όμως θα πρέπει να στηθεί το κατάλληλο σκηνικό από τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης.

Μανδραβέλης

Η τρομοκρατική υστερία των προηγούμενων ημερών μετά τη χρονική σύμπτωση δυο περιστατικών (πυροβολισμοί στη γερμανική πρεσβευτική κατοικία και απόδραση Ξηρού) δημιουργεί τις συνθήκες για ενίσχυση του καθεστώτος εξαίρεσης που έχει επιβληθεί τα τελευταία χρόνια.

Οι κινήσεις πάντως ορισμένων επιχειρηματικών συγκροτημάτων, που άνοιγαν προνομιακά τα μικρόφωνα σε ναζιστές πολιτικούς, φαίνεται να διακατέχονται από πανικό απέναντι στην Αριστερά.

Απαντώντας σε ένα πολύ καλά τεκμηριωμένο κείμενο του Νίκου Μπογιόπουλου για την επίθεση του ΣΚΑΙ στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μεγαλοστέλεχος του σταθμού χαρακτήρισε τον γνωστό δημοσιογράφο «μικρό και άνανδρο… Χατζηαβάτη».

Το θέατρο σκιών του παρελθόντος μόλις ξεκίνησε.

Άρης Χατζηστεφάνου

Σχετικά θέματα:
Από ρουφιάνοι Πρετεντέρηδες

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ