συρία χημικά

Οσμή προβοκάτσιας από Λευκό Οίκο για τα χημικά της Συρίας

Ερωτηματικά προκαλεί η νέα ανακοίνωση του Λευκού Οίκου ότι η Συρία προετοιμάζει επίθεση με χημικά όπλα εναντίον πολιτών της. Ανώτατοι αξιωματούχοι άμυνας δηλώνουν άγνοια για την πηγή της πληροφορίας αλλά και έκπληξη για την στάση του προέδρου Τραμπ.

Η ανακοίνωση έγινε τη Δευτέρα, λίγες μόλις ώρες από τη στιγμή που ο βετεράνος δημοσιογράφος Σίμουρ Χερς αποκάλυψε ότι και η προηγούμενη αναφορά του Ντόναλτ Τραμπ σε χημικά όπλα (με την οποία δικαιολόγησε την πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ εναντίον της Συρίας) δεν στηριζόταν σε κανένα στοιχείο.

Συγκεκριμένα ο Χερς αποκαλύπτει πως στελέχη των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών είχαν προειδοποιήσει τον Τραμπ πως δεν υπάρχει καμία ένδειξη πως οι συριακές δυνάμεις είχαν χρησιμοποιήσει χημικά αέρια τύπου σαρίν.

Αντίθετα οι πληροφορίες του Χέρς αναφέρουν ότι ο Τραμπ βομβάρδισε τις συριακές δυνάμεις που μάχονταν τζιχαντιστές – γεγονός για το οποίο η Ρωσία είχε ενημερώσει το αμερικανικό Πεντάγωνο.

Δείτε το βίντεο από συνέντευξη του Σίμουρ Χερς στο Real News Network

Αποτελεί ειρωνεία της τύχης ότι στον τελευταίο κύκλο επεισοδίων της τηλεοπτικής σειράς House of Cards ο Λευκός Οίκος στήνει μεγάλης κλίμακας προβοκάτσια με χρήση χημικών όπλων στη Συρία προκειμένου να δικαιολογήσει αμερικανική επέμβαση.

Οι προειδοποιήσεις του Λευκού Οίκου για μελλοντική χρήση χημικών έρχονται σε μια περίοδο όπου οι δυνάμεις του προέδρου Ασαντ στη Συρία κερδίζουν και πάλι έδαφος. Η Ουάσινγκτον κλιμάκωσε τις επιθέσεις εναντίον της Συρίας με την κατάρριψη μαχητικού αεροσκάφους – το πρώτο σχετικό περιστατικό στον 21ο αιώνα.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ